2017-07-19
根據住在旺角的朋友推薦,要在油尖旺一帶吃拉麵沾麵,一定要試試這家漁場台風😆❤️晚上大約7點左右來到這裡,已經有少量人在排隊了。等了大約15分鐘後,終於可以進去了。入到去,店員好好人,比左d髮帶我,仲比一個盒我黎放腳下,好細心。Menu一如既往係午市沾麵、晚市拉麵🍜 上次食完沾麵好有驚喜,所以今次就去試拉麵luu櫻花蝦拉麵,即係蝦拉麵,外貌十分吸引,顏色配搭好襯,配料配上半熟蛋、荀、豚肉和紫菜。首先講下我覺得最緊要既麵條,麵條十分彈牙煙韌,不過味道方面就麵粉味重點,湯底唔濃,所以麵條味道不能吸收到湯底的味道。半熟蛋個人覺得一般,雖然有少許流心,但是仍可以見到少許熟蛋,或者是我唔太識食吧另外,我也很喜歡這裡的荀😆😆 煙韌十足,味道十足,好喜歡!總的而言,我比較喜歡午市的沾麵多點,但是不論是沾麵,或是拉麵,這家的麵條都做得很出色,在香港以這個價錢來說真的很值😆👍🏿
燒海蝦味豚骨拉麵
燒海蝦味豚骨拉麵
另外,我也很喜歡這裡的荀😆😆 煙韌十足,味道十足,好喜歡!