2018-05-27
上個月出咗糧,放假同家人想食餐好啲,順片預祝家人生日!主角話想食放題,佢話多嘢揀喎,想食乜就食乜,可以迎合全家人嘅唔同口味!上網睇吓旺角有乜嘢選擇,見到呢間放題話係人氣之選。睇真啲又好似真係幾多唔同種類嘅食。地理又方便,一於就揀呢間啦!訂咗位等媽咪坐得舒舒服服唔使等!有卡位坐,店員介紹有兩大本點菜紙,我再每樣抽一張俾大家揀。刺身種類都算係幾多,平均基本嘅都有包。阿爸就最鍾意食三文魚,阿媽就鍾意食油甘魚,我最鍾意食甜蝦同埋大赤蝦,鮮甜美味。細佬就瘋狂咁鯨吞吞拿魚,食咗好多round。最緊要就係新鮮好味。壽司種類繁多我叫左幾款比較特別的,有芒果、黑松露、仲有鰻魚, 有創意我鍾意。出面有個甜品自助區,有甜品仲有生果,自己鍾意食邊款就隨便拎。仲有我媽媽最鍾意食嘅避風塘炒魷魚,大大條炒得好好味,加上少少辣就更加惹味。蒜片和牛粒都不容錯過。最後仲會有張特別嘅雪糕紙,可以選擇期間限定嘅味道或者榴槤雪糕,真係好正!