2023-02-25 69 浏览
˜”*°•.˜”*°• 基地叁 Base 3。•°*”˜.•°*”˜基地叁係位於旺角譽發商場樓上舖佢哋餐廳嘅裝修風格紫色色調為主☺️感覺幾神秘型格✿ 基地叁重奏 💵 HK$128基地三重奏用嚟打卡係一流首先佢有風乾火腿配蜜瓜, 跟住有大蝦沙律 再加埋法式田螺三種唔同嘅元素都有, 睇得又食得🫠✿ 班尼蛋大啡菇 💵 HK$108班尼蛋係用咗大啡菇來做過底部🫠大啡菇煎得剛剛好咬落去爆左好多好香既 菇汁💕配合埋上面香濃流心蛋味嘅班尼蛋 , 成件事都好juicy ✿ 法式春雞鵝肝飯 💵 HK$208食落去雞肉好嫩滑, 完全一啲都唔鞋將啲鵝肝同飯撈埋一齊食每一啖飯都係啖啖香濃既鵝肝味✨仲有我最鍾意食嘅羊肚菌💕不錯喔✿ 基地雞鎚 💵 HK$88呢個雞鎚有少少似水牛雞翼咁食落去有少少辣, 而且佢唔係炸🫠食落去唔會太油膩但又好惹味✿ 基地海鮮湯 💵 HK$88基地海鮮湯內裏有大大粒嘅帆立貝同蜆湯嘅味道好鮮好香濃飲落去嘅質感係好濃郁上面再配左一塊好香脆既多士✿ 慢煮八爪魚沙律 💵 HK$88平時食開嘅沙律大多數都係牛油果或者蔬菜沙律今次呢個慢煮八爪魚幾特別,每一隻八爪魚都好大隻, 而且都好爽口彈牙✿ Cre

基地叁係位於旺角譽發商場樓上舖
佢哋餐廳嘅裝修風格紫色色調為主☺️
感覺幾神秘型格

✿ 基地叁重奏 💵 HK$128
基地三重奏用嚟打卡係一流
首先佢有風乾火腿配蜜瓜, 跟住有大蝦沙律 再加埋法式田螺
三種唔同嘅元素都有, 睇得又食得🫠

✿ 班尼蛋大啡菇 💵 HK$108
班尼蛋係用咗大啡菇來做過底部🫠
大啡菇煎得剛剛好
咬落去爆左好多好香既 菇汁💕
配合埋上面香濃流心蛋味嘅班尼蛋 , 成件事都好juicy

✿ 法式春雞鵝肝飯 💵 HK$208
食落去雞肉好嫩滑, 完全一啲都唔鞋
將啲鵝肝同飯撈埋一齊食
每一啖飯都係啖啖香濃既鵝肝味✨
仲有我最鍾意食嘅羊肚菌💕不錯喔

✿ 基地雞鎚 💵 HK$88
呢個雞鎚有少少似水牛雞翼咁
食落去有少少辣, 而且佢唔係炸🫠
食落去唔會太油膩但又好惹味

✿ 基地海鮮湯 💵 HK$88
基地海鮮湯內裏有大大粒嘅帆立貝同蜆
湯嘅味道好鮮好香濃
飲落去嘅質感係好濃郁
上面再配左一塊好香脆既多士

✿ 慢煮八爪魚沙律 💵 HK$88
平時食開嘅沙律大多數都係牛油果或者蔬菜沙律

✿ Creme Brulee Hazelnut Frappe 💵 HK$68
呢杯焦糖燉蛋奶蓋店入邊話係佢地既signature, 個買手好靚一層層咁😍
睇落去已經好吸引🥰
飲落去嘅質感好似沙冰, 味道係甜甜❤️

✿ Marvellous Base 💵 HK$98
飲落去有啲係比較fruity 嘅咖啡Cocktail
開頭飲落去嘅有少少甘甘地
後面會帶有少少咖啡既香同Cocktail既後勁
但一啲都唔覺得烈同埋非常易入口, 不錯不錯

✿ Coffee Mocha
香濃既朱古力味亦都充滿咖啡香氣🫶🏻
而且唔會太甜, 再加埋個靚靚拉花😍
飲落去心情都好啲😝