2023-09-26 1452 浏览
因为好耐冇食西餐所以想喺睇戏前揾间就脚嘅西餐厅食下💞👀 原来旺角波鞋街𠮶边开咗间新嘅餐厅,见时间都ok就人咗去食。入到去觉得环境好企理✨,光线好明亮而整体嘅装修都以白色为主☁️,所以睇落好舒服🤍 有别于一般装修比较fancy嘅餐厅我地点咗两个主食,分别系 All Day Breakfast🍳🥓 同 南瓜鸡胸 Risotto🎃🥘,仲叫咗款炸鱿鱼圈嘅小食🦑,而嘢饮方面就叫咗 Vanilla Latte ☕️ & Matcha Latte🍵🍳🥓 All Day Breakfast食过唔少 all day breakfast 但依间整得好出色!特别钟意两只煎蛋,一上台见到两只金黄色嘅蛋黄就已经流晒口水🤤 衬埋烟肉嘅咸香+香肠嘅弹牙口感,真系一流嘅配搭😍 晚市但100蚊都唔驶,而且份量好多🤰🏻,如果嚟到真系推荐你叫🌟🎃🥘 Pumpkin Risotto因为最近开始做gym,所以想点个健康少少嘅餐🐔 虽然系鸡胸,但唔好以为咁就好寡!!  南瓜汁同Risotto好夹,调味令到鸡胸都变得好惹味😍 如果想食得健康啲嘅记得点依个啦❣️🔥🦑炸鱿鱼圈好耐冇食过咁高质嘅炸鱿鱼圈,食落去外脆内软,同埋好肯定系啱啱炸起因
🍳🥓 All Day Breakfast
🎃🥘 Pumpkin Risotto
🔥🦑炸鱿鱼圈
好耐冇食过咁高质嘅炸鱿鱼圈,食落去外脆内软,同埋好肯定系啱啱炸起因为食落去食辣辣🥵 但完全唔会油淋淋,佢好大兜但我地两个人都好快食晒😚
matcha latte
☕️🍵两杯Latte都好好饮~尤其matcha嘅甜度啱啱好💞
而Vanilla𠮶杯嘅拉花好靓🤩 后尾睇IG先留意到原来佢地有提供基础手冲咖啡班/拉花班😍我都心思思准备去报名😆
Pause It 喺旺角同炮台山都有分店,经过𠮶度记得要去帮衬啦~🌟
📍旺角奶路臣街17号THE FOREST地下G11号舖
📍北角炮台山电气道183号友邦广场地下18号舖