2005-12-30 9 浏览
食物:餐牌有兩邊, 一邊中, 一邊日. 我地集中食中菜, 價錢比較相宜, 而且見人地都係點中菜多.荷葉飯- 很袖珍, 仍夠3人淺嘗. 很重豉油味, 無乜荷香. 足料, 飯都算炒得香口.排骨湯麵- 難食. 出前一丁麻油味湯底.手撕鹽焗雞- 聲稱半隻, 但量很少, 普通.小籠包- 皮薄多湯, 合格.魚湯白菜膽- 一鍋上, 連湯都飲埋. 略嫌菜有d老.芒果蟹子沙律- 幾欣賞個賣相, 冰船載住沙律, 一路食d沙律都係冰凍o既, 感覺很涼快, 新鮮.眼闊肚窄, 結果食唔晒. 或者因為個麵嘛嘛地, 個個都唔想食.....總括黎講, 食物中規中矩.環境&服務:我地選擇坐上層o既欄杆位, 可以清楚睇個台. 以為無樓下咁嘈, 其實差唔幾. 座位闊落, 坐得舒服.服務我覺得幾好, 殷勤有禮. 有幾檯都慶祝生日, 有生日歌送埋. 只係... 俾兩位菲律賓歌手唱o既國語/廣東話歌嚇親, 有時忍唔住笑. 聽左半首都以為係英文版o既"無賴", "童話". 勇氣可嘉o既, 最後我地都有鼓掌.
食物:

排骨湯麵- 難食. 出前一丁麻油味湯底.

手撕鹽焗雞- 聲稱半隻, 但量很少, 普通.

小籠包- 皮薄多湯, 合格.

魚湯白菜膽- 一鍋上, 連湯都飲埋. 略嫌菜有d老.

總括黎講, 食物中規中矩.

環境&服務: