2022-07-08 150 浏览
記得第一次黎既時候拉麵店剛開左一個月到,當時未夠7點已經排左一條大約20人既人龍,所以果次係放棄左,事隔幾個月既平日有次因為工作黎到附近,lunch又醒起仲未試過,岩岩12點鬆D就再試下行過黎睇下有冇機會唔洗排隊,如我所願,黎到岩岩好仲有一張台比我入埋。海老拉麵 $85 ( 加 $12半熟蛋)本身湯底用番原本既自家豚骨湯底製作,鋪滿勁多櫻花蝦,湯頭有好鮮甜,淡淡蝦乾味同豚骨湯好夾,成碗賣相好吸引,本身唔知原來碗麵係已配半隻半熟蛋,仲自己加左$12要多左隻,所以一共有3半,半熟蛋雖然冇乜味好似冇醃過,但口感好好,中間有流心效果而且蛋白好嫩,櫻花蝦層既下面埋藏左兩塊厚厚既叉燒,豚肉用火槍燒過,而且豚肉半肥瘦適中,入口肉質軟綿,有少少入口即溶既感覺,拉麵係用直麵非常掛湯。白湯豚骨拉麵 $69  ( 加 $12半熟蛋)冇櫻花蝦既襯托,清楚睇到熬煮到白白地色既自家豚骨湯底,比起海老拉麵,豚脂既味道更出更濃郁,仲有竹荀條帶少少甜,好好飲,同樣有兩塊厚厚半肥瘦既叉燒。煎餃子 $28一碟5隻,中間係包椰菜豬肉,外脆內JUICY,抵食!唐揚炸雞 $32 有4舊都幾大舊,同樣炸到非常香脆,肉質嫩滑而且多汁
海老拉麵 $85 ( 加 $12半熟蛋)

白湯豚骨拉麵 $69  ( 加 $12半熟蛋)
煎餃子 $28
一碟5隻,中間係包椰菜豬肉,外脆內JUICY,抵食!

唐揚炸雞 $32
有4舊都幾大舊,同樣炸到非常香脆,肉質嫩滑而且多汁,吱左檸檬汁好清新,中和炸雞油膩感。