青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2023-05-01 36 浏览
Happy Friday亦係同公司講byebye既時候,今晚放工同朋友食餐好既慶祝一下,揀左呢間位於旺角The Forest入面既青花Champak,原來佢地係ATUM Group旗下既泰國菜餐廳,之前試過ATUM既lunch覺得唔錯,好彩book定枱,去到已經坐滿哂,超熱鬧🌟香草蒜蓉包 ($48)食泰國菜必點蒜蓉包,焗到脆卜卜,上面加左香草做點綴,好好食😋🌟炭燒牛肉串燒沙嗲 ($82/4串)呢個牛肉串燒好腍好夠味,點埋餐廳自家調配既沙嗲醬,最啱同朋友傾住計食就最正😌🌟泰式虎蝦金邊粉 ($138)主食我地揀左泰式虎蝦金邊粉,賣相好吸引,虎蝦夠大隻,蝦肉爽口彈牙,金邊粉炒得好乾身,必食推介💯🌟香蕉薄餅 ($78)記得留肚食埋甜品先走,呢款香蕉薄餅即叫即做,上到枱仲暖既,餅皮煙韌既口感,加上朱古力醬同香蕉呢個組合無得輸啦😋🌟楊枝甘露奶蓋 ($48)🌟泰國珍珠奶茶奶蓋 ($48)飲品揀左兩款必點推介: 楊枝甘露奶蓋國泰國珍珠奶茶奶蓋,我最欣賞佢地既泰茶,甜度適中,配上煙韌軟糯既黑糖珍珠,好正🥰

🌟香草蒜蓉包 ($48)

🌟炭燒牛肉串燒沙嗲 ($82/4串)

🌟泰式虎蝦金邊粉 ($138)

🌟香蕉薄餅 ($78)

🌟楊枝甘露奶蓋 ($48)
🌟泰國珍珠奶茶奶蓋 ($48)