2010-10-20 97 浏览
去完電腦城買野,咁啱覺得口乾,又見到什麼"台灣珍珠奶茶原創..." ,所以就行埋去硏究左陣,叫左杯未聽過既"原創白珍珠奶茶"黎試。小小既店舖以紅白黑為主,好光猛。坐鎮既幾位哥哥仔衣著整齊,斯文有禮,態度非常友善,重好有耐性。幾乎每一個客人都問同一個問題,佢地不但唔晦氣,重好細心地解釋白珍珠同黑珍珠除左顏色唔同,白珍珠比黑珍珠細粒同少D焦糖,口感有少少分別。揀完珍珠顏色,大或中杯,重可以揀多冰/少冰/冇冰,正常份量糖(100%)/少糖(80%)/半糖(50%)/微糖(30%)/冇糖(0%),都幾講究。杯飲品五分鐘都唔洗就有,效率都幾高。哥哥仔好人到用左一個好衛生既方法幫我插埋枝啜筒添,小弟今日又學倒野。原創白珍珠奶茶少糖:奶茶味其實做得好唔錯,好香,不過個人覺得茶味可以再濃少少(hmmm... 唔知遲d會唔會有得揀茶既濃度呢?);話少糖就真係冇咁甜,讚;白珍珠一樣煙韌,細細粒,易入口過黑珍珠(好多時就算用枝特粗啜筒都啜唔到D黑珍珠),所以飲得暢快左,正!早知咁好飲就加多兩蚊叫杯大既黎飲啦。而家做緊買十送一外,每日都會有特價飲品,大概平兩蚊。睇真D張咭先知道原來灣仔係香港既第一站,都幾h

,小弟今日又學倒野。

而家做緊買十送一外,每日都會有特價飲品,大概平兩蚊。睇真D張咭先知道原來灣仔係香港既第一站,都幾high。咁有質素,我相信佢會好快有好多分店。

(中) 原創白珍珠奶茶 - 少糖
發票
2010-10-20
2 分钟 (外卖自取)
(中) 原創白珍珠奶茶 - 少糖
發票