2024-01-18 668 浏览
今日黎到呢间餐厅,真系有点意想不到嘅感动㖞!首先,个Carbonara🍝真系顶级滑,芝士味超浓郁,每一啖都系满满嘅幸福感。佢个面条Q弹得啱啱好,同埋埋藏喺底部嘅培根碎粒,咬落去又脆又香,正到不得了。再讲讲Seafood Risotto,海鲜味清新得嚟海鲜量都唔少,每一啖米饭都吸满咗海鲜嘅精华,好夹!😋个Amelia Mille feuille真系记忆犹新,千层酥之间夹杂嘅野莓同红莓雪芭,酸甜得黎又唔会过分,真系啖啖都令人无法忘怀。唯一不妥就系今日太冻,食物一出来好快就凉哂😞。不过,室内嘅环境就非常之舒服啦,坐咗落去倾计都冇咁易话凉。而家讲讲个碳烤龙虾🦞,真系叹为观止,口感出乎意料地好,Q弹得嚟唔干身,鲜味十足。至于蒜香多士🍞,呢个先系真正嘅外脆内软,香脆加上满满嘅蒜香,一啖一啖都令我回味无穷。总括嚟讲,今次食嘅每样嘢都过瘾,绝对值得一试。而且,景致同味觉嘅享受完美结合,一定令你有个好心情!🌅🥂