今次搵食搵到嚟銅鑼灣呢間日式x法式fusion菜,店舖面積唔算好大,但裝潢燈光氣氛都幾舒服。嗌咗2個lunch set。頭盤首先有smoked salmon沙律同埋南瓜濃湯,仲有餐包無限refilll。主菜我哋分別叫咗海膽意大利飯,同埋hanger steak。 海膽意大利飯賣相都好好,個飯少少奶黃色,飯中略帶奶香。而海膽份量飽滿,飯入邊有啲蘑菇,估唔到咁樣配海膽意大利飯又幾好味。Hanger steak 我哋叫咗medium rare , 牛扒入口即溶,咬口好鬆軟。個牛扒附帶咗三款嘅配菜,佢哋分別係自家製既酸瓜,焗薯仔,仲有炒西蘭花。牛扒有送埋海鹽要加分。一邊食牛扒,一邊試埋啲配菜真係好好享受。小食有牛肉他他牛肉加咗自製嘅蕃茄醬去撈,酸酸甜甜咁,令到牛肉嘅鮮味更出但又唔會有肉腥味。最後甜品有綠茶mousse配黑芝麻雪糕,個底係朱古力脆脆,綠茶味甘甘地再加上朱古力嘅甜味,甜度啱啱好。餐廳仲要額外送多咗份薄荷朱古力蛋糕同埋豆腐味蛋糕比我地。mint choco味好fresh,而豆腐蛋糕嘅豆香味好濃。總結就係間餐廳超高性價比,下次有機會一定會試埋個晚餐!

小食有牛肉他他

總結就係間餐廳超高性價比,下次有機會一定會試埋個晚餐!