2021-07-24 45 浏览
每次行到去厚福街都好多食肆,有選擇困難症,都唔知到試邊間好,今次見到厚福街開咗間新嘅舖頭所以入咗去先,佢好似之前日本好hit 嘅牛肉飯,啲肉搭到好滿😂今次就叫咗慢煮頂級牛肉盛丼🐮200g (HKD$108),慢煮黑豚盛丼🐷150g (HKD$98), 本家製日式豚肉餃子🥟(5隻)HKD$58, 另外仲叫咗兩杯嘢飲添-朱古力曲奇沙冰及凍紫薯鮮奶各HKD$58 一杯牛肉盛丼🐮份量都好大,牛肉都好淋,味道都唔錯,另外仲有生雞蛋比我哋撈埋添,而且牛肉冇over cook ,不過如果唔食生牛肉嘅人,可能未必適合叫依一款,不過小編真係好鍾意呢一種慢煮牛肉感覺啦😍,又唔會太熟剛剛好😀黑豚盛丼,雖然我哋一個係叫細碗,但係佢啲份量一啲都唔會比大碗輸蝕,啲肉都係好多,經過慢咗之後,黑豚肉真係好滑好正,而且都係有個生雞蛋俾我哋撈埋一齊食,,女仔來講其實細碗都已經好適合豚肉餃子🥟有五粒,細細粒,容易入口,係小食嘅不二之選😗朱古力曲奇沙冰及凍紫薯鮮奶,而家天氣咁熱,沙冰簡直係解暑良藥,朱古力曲奇沙冰充滿Oreo味,而紫薯鮮奶有係有淡淡的紫薯味,兩杯嘢飲都不錯,而且都好適合打卡,好特別📸P.S: 小編佢嗰陣係平時

-朱古力曲奇沙冰及凍紫薯鮮奶各HKD$58 一杯

豚肉餃子🥟有五粒,細細粒,容易入口,係小食嘅不二之選😗

P.S: 小編佢嗰陣係平時七點左右,入到去都幾滿,所以要試嘅朋友,都要早啲啦✌🏻