2021-10-20 54 浏览
晚餐問朋友想食d咩野,佢同我講話日本野我既OS:哎呀lunch食左壽司夜晚又食壽司點算好呢🙈見朋友好興奮😆咁梗係都gogogo la~朋友帶我銀城廣場搭lift上9樓,見到門口餐廳既名字叫「日本野」我笑了😂😂 睇睇晚餐個餐牌,主要有定食、丼飯、炒飯、鍋物,仲有小食可追加,嗱嗱嗱日本野除正壽司仲有好多選擇嫁🤪我同朋友都係一個食肉獸,所以我叫左石燒霜降和牛定食,朋友就叫左霜降牛肉壽喜燒,定食set係有齊主菜、麵鼓湯、餐飲,價錢合理呀~ 🔸石燒霜降和牛定食 $218石燒霜降和牛雪花紋理好靚,自己放d牛係石板上燒可以自己去控制想燒幾多成熟都得🤤 石板面上一開始都有啲油,所以一啲都唔痴底👍🏽 牛肉味濃郁而且有肉汁幾juicy🤩 亦有燒汁、蛋黃醬、鹽、蒜蓉這些醬點,我覺得點鹽一齊食已經好夠味🤤 有溫泉蛋或溏心蛋簡,我就簡左溏心蛋,醃制得好好個蛋黃是半熟😙🔸霜降牛肉壽喜燒 $228朋友就係打邊爐🍲 湯底係壽喜燒,由醬油、糖與味醂等混合的湯汁中煮製,啲比例調得好好,甜甜又惹味。牛肉嘅份量適中,而且蔬菜🥬足夠,重點係隻雞蛋🥚攪勻先~
晚餐問朋友想食d咩野,佢同我講話日本野
我既OS:哎呀lunch食左壽司夜晚又食壽司點算好呢🙈
見朋友好興奮😆咁梗係都gogogo la~

🔸石燒霜降和牛定食 $218
石板面上一開始都有啲油,所以一啲都唔痴底👍🏽

🔸霜降牛肉壽喜燒 $228
朋友就係打邊爐🍲
牛肉嘅份量適中,而且蔬菜🥬足夠,重點係隻雞蛋🥚攪勻先~