2023-09-26
「有時候咖啡的難喝,可以更突出甜品的美味」拿破崙天花板? 今日終於到我去食。呢間日本超紅人氣店,終於嚟到香港登陸銅鑼灣,網上已經好多人去過不停洗版,終於有時間可以去!概念來自傳統拿破崙,設計成圓形中間可以加餡料,款式都有8款甜,4款鹹味可以選擇,亦可選擇半半 half half,咁就可以試晒唔同口味。透明櫥窗,可以睇到製作過程,加上日本公司,原材料和製作通常都衛生標準。皮好薄,一咬下去超鬆脆,有香口感覺,少少燒焦,好似食咗焦糖布甸嘅表層,又帶少少牛油味。Signature 招牌士多啤梨味士多啤梨🍓微酸,但配合吉士醬,口感豐富,風味互相協調得天衣無縫,整體唔會太甜,yummy 😋🇭🇰⭐️限定 「奶茶忌廉芒果味」今次無食到咖啡Light roast - 但係都好苦澀,濃度偏低,所以飲咗兩啖放棄。Carmel Latte - 焦糖味好濃,奶味就唔係好重,淨係都甜但鍾意甜品一定會鍾意,但係飲完會好漏。推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️好食但唔抵食!下次或者會試吓食咸點,依家終於唔使排隊。
「有時候咖啡的難喝,可以更突出甜品的美味」
拿破崙天花板? 今日終於到我去食。
Signature 招牌士多啤梨味
🇭🇰⭐️限定 「奶茶忌廉芒果味」
今次無食到
咖啡
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
好食但唔抵食!下次或者會試吓食咸點,依家終於唔使排隊。