2020-05-18
好耐冇行朗豪坊 同朋友喺頂層飲完嘢見到呢間餐廳 未到食飯時間已經大排長龍 上網search一 search原來係日本幾出名嘅天婦羅店 貪新鮮同朋友又排隊試下!煮菜嚟到前 店員先呈上可以無限任加嘅沙律 配埋柚子醋 爽口又開胃清新!而且配搭炸物感覺仲無咁有罪疚感😛天幕御膳份量十足 套餐入面有雜錦炸天婦羅 麵豉湯 前菜同好大桶嘅飯 而且都係無限任加😂 天婦羅炸得脆卜卜 而且炸粉唔會好厚 多款口味亦滿足咗樣樣都想試下嘅我 配埋軟綿甜香嘅北海道七星米 非常有滿足感!🥰軟殼蟹丼賣相亦係相當有排場😋成隻軟殼蟹已經遮蓋咗碗飯! 而除咗軟殼蟹之外,仲有櫻花蝦、南瓜、茄子同溫泉蛋,主角 軟殼蟹炸得外脆內軟 而且仲保留到蟹嘅鮮味同埋肉汁,拮穿埋溫泉蛋一齊食 簡單係味覺嘅享受👍🏻用餐嘅時候餐廳重播住非常有氣氛嘅日式音樂 簡直有種置身於日本嘅感覺😆
而且配搭炸物感覺仲無咁有罪疚感😛
天幕御膳