2023-05-02
平時日本拉麵就食得多啦,但係麻辣味增湯底嘅日本拉麵就真係唔多見😕😕今次咁啱同朋友一齊喺銅鑼灣行街就見到日本過江龍拉麵店鬼金棒,有好多款唔同嘅麻辣拉麵可以揀之外🌶️🌶️,仲可以調校麻辣嘅程度添!啱晒我呢啲鍾意食辣,但係又食唔到好辣嘅人😝😝玉米筍辣麻味增拉麵(另加味玉)辣麻味噌湯底有非常濃郁嘅豬骨味,配上微微辣嘅辣椒油做點綴,非常惹味!啱晒我呢啲鍾意食辣,但係承受唔到大辣嘅人😗😗玉米筍有微微的鹹味,口感鮮嫩無纖維,可以為整碗麵帶來清爽嘅感覺😼😼。拉麵用嘅面係粗身嘅拉麵,口感煙韌,係我鍾意嘅麵質😛😛另外追加咗味玉,其實就係日式糖心蛋,呢個簡直係意料之外嘅驚喜,蛋味非常香濃仲有淡淡的甜味,強推!!!🙌🏻🙌🏻炒豆芽菜辣麻味噌拉麵(增量叉燒)朋友唔係好識得辣所以就叫咗無辣無麻,就算唔係辣都完全唔影響拉麵嘅整體風味☺️一上臺就聞到超香嘅豬骨味,望到滿滿嘅食材,真係迫不及待地起筷!🤤芽菜因為有事先炒過,食落有油香之餘又唔會太乾,對芽菜愛好者嚟講真係超正,值得一試。🥰叉燒嘅份量實在非常足,每塊肉都好大塊,濃濃嘅湯汁包裹著肉塊,又淋又唔柴🥸拉麵記得要連埋湯一齊食,好味加倍,彈牙又掛湯😝環境來講,雖然店面比較細但
玉米筍辣麻味增拉麵(另加味玉)
炒豆芽菜辣麻味噌拉麵(增量叉燒)
拉麵記得要連埋湯一齊食,好味加倍,彈牙又掛湯😝
環境來講,雖然店面比較細但係日式風格滿滿,可以坐喺吧檯體驗喺日本食嘢嘅感覺!
炒芽菜辣麻味增拉麵
玉米筍辣麻味增拉麵