2019-06-11 92 浏览
屯門愈開愈多,就好想食哂禁多間日本料理!今日黎到置樂,見新開了 一目日本料理,就想試試新野食裝修樂似日本居酒屋,較為光左啲,佈滿日本既旗子,有創意!師傅亦好好客,會主動介紹番新鮮食材,讓客人有選擇食到最新鮮又美味既美食薄切金目鯛大約十片的金目鯛刺身,油脂唔算好豐富,味道較為淡,但係咬既過程係有魚油滲出黎!又係想自己獨食的美食壽司十件壽司分別有三文魚、吞拿魚、八爪魚、赤貝、虎蝦、北寄貝、三文魚籽、火灸三文魚、火灸油甘魚、火灸金目鯛。原先呢個壽司十件係無得選擇,師傅好人,我話想轉火灸就比我轉火灸真係有求必應牛舌係厚切,並唔係普通的薄切牛舌,我個人鐘意厚切,因為口感爽脆,油脂味濃,一串真係唔可以同朋友分享,實在太好味!炸芝士炸芝士並唔係用拉絲芝士,面係較濃味的,口感外脆內軟,軟滑既芝士實係一口一口禁食落肚,雖然好邪惡,但鐘意芝士的實係唔可以錯過!整體黎講,一目日本料理作為新進餐廳,真係唔錯,服務更是有日本味道,以客為先

薄切金目鯛
刺身  -  金目鯛