5天前
每逢週末,#小秘書 都好鍾意捐窿捐罅搵嘢食😉 得知 #日本漢堡排專門店「肉肉大米」選址喺 #九龍灣 #德福廣場 開佢哋喺 #香嘅 嘅第二分店,梗係要過嚟朝聖啦!餐廳以開放式設計,客人坐喺吧枱上,可以一邊欣賞工作人員悉心為我哋準備食材嘅模樣👀 由原塊新鮮 #九州黑毛和牛 同 #美國牛肉 混合,再搓製而成嘅 #漢堡扒 肉汁豐富,加上 #日本新鮮雞蛋 同 #日本東北虹煌米 一齊食,完全感覺到餐廳對客人嘅誠意❤️ 由於佢哋嘅食物價錢非常親民,$125已經包咗兩件日式漢堡扒+1件芝士漢堡扒,仲有1隻有日本雞蛋,同任食嘅白飯、西蘭花同埋餐湯🤩 啱晒為食嘅我哋!呢晚 #小秘書 一次過嗌晒三種口味... 一於吃個飽🤤原味烤漢堡扒🐮師傅將漢堡扒燒到微微焦香,直接由烤爐送到客人面前!離遠已經聞到陣陣烤肉嘅香氣😉 加配埋雞蛋黃放喺漢堡扒上面,口感真係非常Juicy呀🤤芝士味烤漢堡扒🧀厚厚嘅芝士溶化喺漢堡扒上面,師傅更即場喺客人面前將原件芝士刨成絲,雪花一樣灑落漢堡扒上👀 呢刻就好似睇緊表演一樣,好玩又好食🤤牛油果他他烤漢堡扒(期間限定)🥑牛油和啖啖肉,放埋喺漢堡扒上
原味烤漢堡扒🐮
芝士味烤漢堡扒🧀
牛油果他他烤漢堡扒(期間限定)🥑
牛油和啖啖肉,放埋喺漢堡扒上,再加上特製醬汁... 味道估唔到係咁夾🤤 可惜只係期間限定,想試嘅就快手啦😉
餐廳整體氣氛同食物質素都唔錯✨ 除咗可以見到工作人員喺面前即製漢堡扒之外,間中仲會見到啲日本人出嚟向客人介紹新鮮嘅食材!睇到 #小秘書 心心眼😍都出晒嚟... 呢個互動真係夠晒貼心❤️呀!
📍#肉肉大米(九龍灣)偉業街33號德福廣場1期1樓F23號