Niku Niku Oh! Kome
和牛漢堡美味 UP UP UP
cargo001
2025-11-16
关注
平時經過這家餐廳都看到很多人排隊,這次和媽媽一同前來品嚐。餐廳採用開放式廚房,坐在吧台上可以看到師傅現場煎製漢堡排,真是視覺和嗅覺的雙重享受。而且,食物味道非常滿意,性價比很高!3件和牛漢堡排套餐 (原味2件、芝士1件) $1253件和牛漢堡排套餐 (青咖喱、原味、芝士) $140套餐附送白飯、味噌湯和生雞蛋。西蘭花、飯和湯可以無限添,真的很慷慨!白飯使用日本虹煌米,米粒大顆,口感軟糯,濃郁米香。味噌湯湯味入味,內含豐富配料,如菇菌和魚蛋,熱辣辣的湯非常暖胃,十分有誠意。漢堡排使用九州黑毛和牛與美國牛肉混合絞製,味道濃郁且多汁。店員會預先將漢堡排煎至七分熟,放在面前的鐵板上,可以依照個人喜好再進一步煎熟,口味多樣。原味:搭配蛋黃和壽喜燒汁,甜甜的味道已經很好味。再加燒肉醬和蒜香辣椒醬則多了一些酸辣感,頗具韓式風味。芝士口味:漢堡上蓋上一塊車打芝士,店員即場刨下芝士絲,讓人感受到滿滿的儀式感。推薦的食法是加奧羅拉醬和黃芥末醬,還原出快餐漢堡的風味,鹹香又邪惡。南洋青咖喱口味:期間限定的青咖喱口味,味道濃郁且有些微辣,散發著香草和奶香,配上香甜的菠蘿,讓這道漢堡排更具泰式風味。查看更多
+ 10
MosleyHui
2025-08-11
5K 浏览
关注
近年很火的肉肉大米最近落戶九龍灣,據悉餐廳是採用日本食材,開張至今總是人山人海,我們也急不及待想體驗這家日本物語集團開設的漢堡扒專門店✏️位置(9/10):位於一期商場主要通道, 地鐵出口前往只需2分鐘✏️環境(8/10):餐廳很有氣氛,煙火氣足而不會太大油煙✏️服務(9/10):有無限添加蕃茄蜆肉湯及白飯,醬料選擇多,侍應態度殷勤✏️食物(9/10):即點即燒的漢堡扒,同時有西蘭花無限添加3件漢堡排套餐(牛油果+原味+芝士) - $1403件漢堡排套餐(牛油果1件+原味2件) - $125🍴原味店員會在客人面前搓多份漢堡扒,並用烤爐煎熟,同時會烤熟西蘭花作為配菜,並可隨時請店員添加西蘭花。漢堡扒肉質鮮嫩,可自行夾成一份份,並配上各種醬汁食肉,個特別推介以燒肉汁及芥末醬混合,食起來有層次並另有一番風味🍴芝士芝士口味是在原味基礎上加上一片香濃的芝士,然後店員會在上面刨出一絲一絲的芝士,看上去十分療癒,令漢堡扒更加幼滑可口,打卡必點🍴牛油果牛油果同樣是以原味漢堡扒為基礎,加上牛油果肉及醬汁在小碟上烤,再在上層放上兩片牛油果伴碟,漢堡扒比較濕潤有果香,伴飯一流🏠肉肉大米(九龍灣) 📬九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號舖查看更多
蕃茄蜆肉湯
chingchingjaii
2025-07-25
7K 浏览
关注
肉肉大米開到來九龍灣,看來挺受歡迎欵,晚市剛剛開始己差不多坐滿了😛。在地鐵站無縫連接,再上一層到中間位置就是餐廳了。簡約裝修座位以吧枱為主,看到到煎漢堡扒的過程欵。每個位置還有鐵板,肉肉放在上面慢慢煎香,每一口也是熱辣辣的。-漢堡扒 HKD$95起有幾個不同份量和價格選擇,因個人口味而選擇,還有生雞蛋醬汁、米飯和湯附送。漢堡扒有原味、芝士及牛油果選擇🤤。在這裡可享受西蘭花自由,煎香過後多了份香味欵。醬汁也有多款選擇,每一口肉肉配不同味道也可以😎。-漢堡扒用的是九洲黑毛和牛,現在有明檔廚房看得到製作過程。在吧枱中間是製作食物區,同時間聞到香味和聽到“滋滋聲”的聲音,是視覺、聽覺和嗅覺上的享受🤩。厚厚的漢堡扒是半熟狀態,想吃幾成熟度也可以。鮮嫰的肉肉味道香濃,每一口也有肉汁😚。.牛油果他他的味道較特別,吃起來層次感會豐富點。店員會把醬汁倒去小碟子加熱,再煮到滾起就可以吃啦。先吃到軟滑的牛油果,肉肉被芝士包著挺香欵。-飲品有酒精和無酒精飲品也有多款選擇,吃飯來杯飲品,跟朋友慢慢享受是個不錯的選擇欵😁。點了生榨粉紅葡萄柚燒酌梳打和信州白桃汁,也是有果汁的飲品,所以味道會清新點😌。燒酌的酒味不會太濃,女生飲也可以的。-查看更多
小秘書食記
日本漢堡排專門店
小秘書食記
2025-07-17
6K 浏览
关注
每逢週末,#小秘書 都好鍾意捐窿捐罅搵嘢食😉 得知 #日本漢堡排專門店「肉肉大米」選址喺 #九龍灣 #德福廣場 開佢哋喺 #香嘅 嘅第二分店,梗係要過嚟朝聖啦!餐廳以開放式設計,客人坐喺吧枱上,可以一邊欣賞工作人員悉心為我哋準備食材嘅模樣👀 由原塊新鮮 #九州黑毛和牛 同 #美國牛肉 混合,再搓製而成嘅 #漢堡扒 肉汁豐富,加上 #日本新鮮雞蛋 同 #日本東北虹煌米 一齊食,完全感覺到餐廳對客人嘅誠意❤️ 由於佢哋嘅食物價錢非常親民,$125已經包咗兩件日式漢堡扒+1件芝士漢堡扒,仲有1隻有日本雞蛋,同任食嘅白飯、西蘭花同埋餐湯🤩 啱晒為食嘅我哋!呢晚 #小秘書 一次過嗌晒三種口味... 一於吃個飽🤤原味烤漢堡扒🐮師傅將漢堡扒燒到微微焦香,直接由烤爐送到客人面前!離遠已經聞到陣陣烤肉嘅香氣😉 加配埋雞蛋黃放喺漢堡扒上面,口感真係非常Juicy呀🤤芝士味烤漢堡扒🧀厚厚嘅芝士溶化喺漢堡扒上面,師傅更即場喺客人面前將原件芝士刨成絲,雪花一樣灑落漢堡扒上👀 呢刻就好似睇緊表演一樣,好玩又好食🤤牛油果他他烤漢堡扒(期間限定)🥑牛油和啖啖肉,放埋喺漢堡扒上,再加上特製醬汁... 味道估唔到係咁夾🤤 可惜只係期間限定,想試嘅就快手啦😉餐廳整體氣氛同食物質素都唔錯✨ 除咗可以見到工作人員喺面前即製漢堡扒之外,間中仲會見到啲日本人出嚟向客人介紹新鮮嘅食材!睇到 #小秘書 心心眼😍都出晒嚟... 呢個互動真係夠晒貼心❤️呀!📍#肉肉大米(九龍灣)偉業街33號德福廣場1期1樓F23號查看更多
vania_mwy
和牛漢堡扒套餐推薦
vania_mwy
2025-11-22
关注
這間店嘅漢堡排套餐真係有驚喜!我試咗兩款口味,最正係個南洋青咖喱(微辣),咖喱香味好濃郁,微辣程度啱啱好,撈飯食真係一流!另外仲有原味和牛漢堡排,肉質超鬆化,一咬落去肉汁爆發,仲可以將生雞蛋撈勻一齊食,口感更加滑溜。套餐跟咗白飯同湯,白飯煮得粒粒分明,完美吸收哂咖喱同肉汁。另外加咗杯紀州橘子汁,100%果汁好清新,可以解解膩。$110呢個價錢食到咁高質嘅和牛漢堡排套餐,真心抵食!一定會再encore~查看更多
+ 5
HoTinTang
支付方式及10%charge十分反智
HoTinTang
2025-11-19
关注
如標題,唔明點解全部嘢自助都要收10%service charge。呢個係abuse緊d員工定係當d客係傻?😂跟住支付方式冇實際卡機,冇現金,得電子支付。我唔係話電子支付唔好,但係咁exclusive,排斥實體支付方式嘅餐廳真係值得幫襯?查看更多
cxiaowei299
踩雷!
cxiaowei299
2025-11-15
关注
掃地個女仔同握漢堡扒煎扒係同一個人,請大家細品,都唔係話唔洗手嘅,帶住手套清一下就繼續煎咯,唔知對手套係埋真系甘貴,其實人手咁多唔知點解個個都係企係度掃個地都唔可以份工做下,仲有d服務員塊面真系好黑,擺塊西蘭花跌落檯面都係照執返俾你食,不如你地自己食左佢啦。服務員有得意傾偈時候識戴口罩,煎啲扒遞俾客人嘅時候連口罩都冇,完全唔明服務左d乜仲要收十幾蚊服務費,完。 有興趣大家可以去試睇下點查看更多
minki.chung
日式漢堡扒
minki.chung
2025-11-15
关注
放咗學,肚仔餓🫣喺九龍灣走咗去最近嘅德福廣場食由日本過來的「肉肉大米」,專做即燒漢堡扒配飯,今次試咗2件漢堡扒套餐(原味+芝士),直接被芝士款😍😍上桌前店員𥅽當面搓肉扒、煎到焦香,芝士款會先鋪一片厚芝士,再刨滿滿「芝士絲瀑布」蓋住肉扒,上桌時還在微微融化,牽絲感直接拉滿肉扒本身用的是調味剛好的牛肉,嫩得咬開有肉汁,裹上融化的芝士後又香又滑,完全不膩——重點是扒可以自己夾成小份,配埋飯吃超滿足!套餐包埋醬汁、蔬菜、飯同湯(🥦🍚🥣任意添加)• 飯是帶點醬香的拌飯,配肉扒剛好;• 湯是魚蛋味噌湯,熱乎乎的很順口;• 醬料區有洋蔥醬、燒肉醬、芥末等(試了燒肉醬+芥末的組合,鹹香帶點辛勁,配肉扒層次感直接up!📍 總結:值得排隊的日式肉扒飯整體來說,肉質嫩、芝士款夠驚喜,套餐性價比也不錯(這份兩件扒套餐$110),唯一缺點是高峰期要排隊,但現場即燒的香氣真的很誘人~另外職員還會吃完一件再燒另一件,超細心查看更多
+ 1
siufarb
九龍灣篇:青咖喱+原味+芝士漢堡排套餐
siufarb
2025-11-14
关注
放工黎試下呢間漢堡排店舖用左開放式廚房,坐吧枱可以睇住師傅即煎漢堡排,滋滋聲好治癒! 點左漢堡排三重奏套餐,試哂3款味! 套餐上枱好整齊,漢堡逐件放喺前面既鐵板加煎,仲有西蘭花! 跟埋上埋日本米飯、味噌湯,仲可以任添,大胃王都夠飽!🍛 3件漢堡排套餐(青咖喱+原味+芝士)· 青咖喱(微辣):呢個係期間限定,幾有驚喜!微辣青咖喱香得嚟唔會蓋過肉味,仲有菠蘿粒同香草醬,帶點南洋風,開胃唔膩。· 原味:簡單煎到外層微脆,切開有肉汁滲出,食到和牛同美國牛混合嘅濃郁肉香,配燒肉汁或者洋蔥汁都好夾。· 芝士:芝士控必點!漢堡排上面鋪上芝士,師傅仲會即席刨多層芝士碎,撈飯食真係邪惡到極點~🥩 3件和牛漢堡排套餐和牛版本油香更突出,入口軟嫩,肉汁豐富。可以自己控制熟度,鍾意生啲熟啲都得,體驗幾好! 🍚 白飯、湯、蔬菜任添最抵讚係白飯係日本新潟米,米粒飽滿。 原味漢堡撈埋醬油蛋黃,真係要添飯吖!! 味噌湯仲有肉丸同菇菌,好暖胃😻查看更多
+ 3
SandyCheung1446
期間限定青咖喱口味😋
SandyCheung1446
关注
之前食過一次,見到出咗期間限定口味-南洋青咖喱,又嚟食下先3件和牛漢堡排套餐 $110九州黑毛和牛與美國牛肉混合製成,煎至五分熟後放在鐵板上慢慢加熱,之後再按自己口味自行調整熟度,肉質鮮嫩多汁,又有牛味,可以配搭多款醬料一齊食,好味😋3件漢堡排套餐(青咖喱1件+原味2件) $125期間限定口味,一定要試下!感覺同原味好唔同,微辣又有青咖喱的香味,加上油脂豐富的和牛漢堡排,味道更香濃!套餐包括白飯、湯及西蘭花,可以任食,個湯好足料,有好多菇同埋魚蛋,好飲。查看更多
+ 4
fredfredli515
人氣相當高嘅漢堡扒
fredfredli515
关注
肉肉大米 (九龍灣)地址: 香港九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號舖今次不得不介紹嘅就係依間位於九龍灣德福廣場嘅肉肉大米!人氣超級高!長期都排晒長龍!今次終於有機會俾我食到😋😋果然係一試難忘,值得推介地理位置方便,地鐵上蓋就係!而餐廳係採用咗開放式廚房,俾客人睇到廚師們的食物製作過程,環境乾淨衛生👍令人有信心😊餐廳係無限提供飯,湯,蔬菜😍一定食到飽!每個餐都有3款自選唔同嘅漢堡扒!!超正!漢堡扒有原味,咖哩味,同埋芝士,值得試晒全部😋因為每款都好好食!!我自己最鍾意就係食原味,而且有多款唔同既醬汁提供,真係鍾意食咩口味都無問題😊!~查看更多
+ 5
Candy97050
香港人氣漢堡排餐廳
Candy97050
关注
每次經過「肉肉大米」都排晒隊,今日趁早唔洗排隊就去試下。店內裝修好有日本感覺,坐係吧枱睇住用日本🇯🇵和牛製作的漢堡更有風味。每份漢堡排套餐跟1個生雞蛋🥚,配菜西蘭花、白飯及味噌湯可以無限添加。我點咗3件漢堡排(2件原味+1件芝士)店員續件漢堡排上,會預先煎至半熟送到面前的鐵板上,可以根據自己的喜好調整熟度。我喜歡漢堡煎到外層香口,裡面仲係充滿肉汁,牛肉味都好濃郁😋。和牛芝士漢堡,就係漢堡上再加1片車打芝士,店員仲會即時刨上芝士🧀,雙重芝士味道更香濃,鐘意食芝士就啱晒。半溶芝士流係鐵板,用西蘭花沾來食都唔錯。唔好錯過仲有生雞蛋配白飯🍚,蛋香加埋飯香真係好好味。用來配漢堡好餸飯,我都忍唔住要加飯😆。而味噌湯都好足料,有魚蛋同菇,口感豐富。枱面設有多款調味料🧂,可以自由配搭口味。我覺得就咁食漢堡已經好味,沾少少胡椒鹽/洋蔥醬就可以。特別讚職員會不停添西蘭花🥦,就算食咗很多肉都感覺好健康😂 查看更多
+ 6
ifoodie_cat
必食肉肉大米
ifoodie_cat
关注
每次行過都見到肉肉大米勁多人排隊!今日終於食左啦~去左九龍灣分店勁近地鐵站好方便漢堡排套餐🥢叫左3款口味:原味、芝士、南洋青咖喱漢堡排,一次過食到!南洋青咖喱味係期間限定口味和牛漢堡扒選用九州黑毛和牛+美國牛肉製成即叫即燒!新鮮熱辣!漢堡入口多汁又帶濃郁肉香開放式廚房!可以睇到店員明檔即煎漢堡再以鐵板上枱原味牛肉味出、現刨芝士夠濃香、南洋青咖喱微辣惹味仲可以配上多款醬汁:豉油蛋黃汁、沙茶醬、洋蔥醬、胡椒鹽、燒肉醬~滋味無窮!湯、及蔬菜Refill ,CP值高肉肉大米 (九龍灣)地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號舖查看更多
+ 7
clui1210
超新鮮超好食
clui1210
2025-11-11
关注
由第一間分店我地已經想食,估唔到都未嚟,而家各區已經開咗分店,今日收工之後就去咗九龍灣德福呢間食dinner,人氣旺盛嘅漢堡排專門店我!來!了!呢到更加有無限添加嘅時菌湯同西蘭花,完全可以滿足想食得健康嘅各位人士!不過講返正題,店員就係你面前準備堡扒排,之後再放上烤爐煎熟,漢堡排肉汁飽滿,好juicy,肉質都鮮嫩,配上唔同醬汁就有唔同風味,整理而言都真係幾好食,食完之後都唔會覺得成身油煙味,加分👍查看更多
無飯煮婦食乜好
「期間限定」香濃咖哩和牛漢堡
無飯煮婦食乜好
2025-11-10
关注
來自日本嘅「肉肉大米」九龍灣都有得食啦餐廳主打現烤和牛漢堡扒搭配日本大米及日本新鮮雞蛋品嚐到正宗日式風味✨和牛漢堡扒肉質鮮嫩多汁.牛味濃郁.完全沒有油膩感✨芝士和牛漢堡扒漢堡扒上舖上芝士店員隨即加上海量芝士碎同和牛漢堡完美配搭令口感更香更順滑✨ 青咖哩帶點微辣.肉質吸收香濃咖哩味湯同米飯無限量添加提供八款不同醬汁選擇開放式廚房.配上Bar枱座位.一邊品嚐美食.同時近距離目睹漢堡扒的煎製過程今餐好味又滿足查看更多