2018-07-06
今日一行四人 同行一個生日 見佢有雪糕蛋糕心郁郁就嚟咗 先講講啲野食先喇刺身唔錯 三文魚厚身 鮑片好香 但帶子略嫌失色 而吞拿魚同甜蝦 不過不失其次就到壽司 依兩款芒果沙律同芝宣軟殻蟹於我係必食 對愛好芒果嘅我 不可缺少嘅芒果沙律 芒果甜甜開胃 而芝士軟殻蟹芝士味唔稱得上好濃 但係配係到就啱啱好 軟殻蟹食落有啲脆口 令整體口感好豐富依款蘆薈沙律 開頭睇好似普普通通 但係食到停唔到口 芝麻醬好香 而加埋蘆薈嘅鮮甜 為單調嘅沙律添上口感 一流!天婦羅新鮮脆卜卜 而蝦天婦羅普通冇特別 但係紫薯天婦羅好食 紫薯本生又甜 又唔會太飽肚!今次仲試咗蟹粥(不過冇影相)蟹粥好綿身 味道淡淡 但略嚴蟹味唔太夠 雖然眼見材料唔少 亦有以粟米等小配菜加添粥嘅口感 但味道差啲而最期特嘅雪糕蛋糕 相當失望 因為所講嘅雪糕蛋糕只係上層Cream下層為朱古力海綿蛋糕而原本嘅甜品 試哂各款 但未有一款覺得一值推介 好似藍莓芝士蛋糕 芝士味不足 整體比較漿口 餅底亦缺乏應有嘅口感最後食咗杯雪糕 試咗杯期間限定 味道特別 好味!
最後食咗杯雪糕 試咗杯期間限定 味道特別 好味!