2017-11-04 430 浏览
上星期同家姐出開旺角行街 係雅蘭見到有哩間混合菜餐廳 係和民旗下 所以入去試一試☺️一開頭我地簡咗個自選小食拼盤 可以係十款西班牙小食既選擇簡三款🤓我地簡咗日本炸番薯 相當脆口 唔太油膩 作為小食係唔錯既選擇👍🏻仲簡咗家姐有興趣既意式薄切三文魚忌廉芝士卷🤤三文魚係生三文魚 有鮮味 配搭忌廉芝士有驚喜❤️ 芝士旁邊仲有西式既酸瓜 三樣野係埋一齊絕對係特別之選🎁飲品方面 我就簡左Strawberry peach frozen同Sangria glass🍸 我覺得2款飲品好似代表住唔同階段既女性👭 前者粉紅既外貌十分吸引 飲落係鮮士多啤梨味 有粒粒既果籽 充滿住少女味👧🏻 食西班牙菜點少得Sangria呢?Sangria係西班牙傳統水果酒但無酒精成份 葡萄味重加入切粒既水果多左份果香🍇 杯邊有一層砂糖圍著 比人一種成熟帶媚惑既感覺👠蘑菇忌廉湯好有磨菇香🍄湯比較濃稠 唔錯唔錯👍🏻 法式芝士洋蔥湯好吸引 一層厚厚既芝士覆蓋著麵包面層 一口包一口拉絲芝士 完全係邪惡份子😈 洋蔥湯味道較咸 洋蔥份量有唔少增加口感🤤套餐有Pizza 本身以為無乜特別 點知好有驚喜 「宮崎縣產脆皮腸肉醬大菇長披薩」聽個名都

套餐有Pizza 本身以為無乜特別 點知好有驚喜 「宮崎縣產脆皮腸肉醬大菇長披薩」聽個名都知道大有來頭😋 長型自家製的餅底可以令食材放得更平均 12"既披薩可以分到8件 岩哂同朋友齊齊share 餅底搓到薄薄但做到香酥軟心既口感🍕 餡料好豐富 咸香既脆皮腸 香濃既番茄肉醬汁令人食慾大增 而且即搓即烤 高溫令比薩上既芝士溶化做到拉絲既效果😍
一餐西餐通常我地都會要意粉或者飯 今次我地兩個就簡咗西班牙風海鮮飯🤞🏻海鮮飯份量比想像中多 材料既配搭上並唔小氣 有齊魷魚青口 蜆 同大蝦🦐 西班牙炒飯炒至金黃色 旁邊有番茄🍅 茄醬同西蘭花 成個飯算係色香味俱全 值得一試😬