同嘴刁嘅朋友喺铜锣湾觅食,试左呢间由日本人主理嘅冲绳县期间限定菜式🪸细心烹调,味道超赞😋👍🏻剌身拼盘3种二人前 $1981 set 试齐3款刺身,有铿鱼、间八鱼同北海道帆立,鲜甜好味。冲绳产车海老寿司$96冲绳直送,材料新鲜,肉质爽口弹牙😋水云Oden $68清甜嘅关东者煮😆有冲绳盛产嘅水云,入口软腍👍🏼白萝卜无渣,浸满汤汁,温暖又滋润嘅一道菜。天妇罗车海老$48炸皮酥脆透薄,我最钟意啜虾头🦐🤣特别香口!虾嘅肉质都够弹牙。Chura Hi 冲绳香柠Sour苏打+烧酎,仲有清新香柠味,用黎配串烧真系好爽✨烧鸟拼盘 $154呢度嘅串烧好高质!呢个拼盘一次食齐鸡嘅不同部位,有鸡腿肉、鸡软骨、肾、鸡皮同肝。鸡肉嫩滑多汁,各个部位都处理得好好😋 鸡皮炸得超酥脆,但又唔会有肥腻嘅感觉🤤自家制味噌串豚 $38烧•厚切牛舌 $58/串烧鸟拼盘有惊艳到!即刻都追加埋厚切牛舌同味噌串豚。牛舌厚身弹牙,肉味香浓;串豚嫩滑,又有油脂香味✨烧饭团 $38朋友系烧饭团嘅fans,呢度嘅烧饭团就啱晒佢。外层烤得刚刚好,有少少焦香,加埋脆身紫菜,非常香口!迷你酱油腌金枪鱼盖饭 $168呢个盖饭唔算迷你,酱油腌制嘅金枪

剌身拼盘3种二人前 $198

冲绳产车海老寿司$96
冲绳直送,材料新鲜,肉质爽口弹牙😋

水云Oden $68

天妇罗车海老$48

Chura Hi 冲绳香柠Sour
苏打+烧酎,仲有清新香柠味,用黎配串烧真系好爽✨

烧鸟拼盘 $154

自家制味噌串豚 $38
烧•厚切牛舌 $58/串

烧饭团 $38

迷你酱油腌金枪鱼盖饭 $168
呢个盖饭唔算迷你,酱油腌制嘅金枪鱼锁住鲜味,鱼身细嫩肥美。

今次嘅菜式全部都好令人回味✨ 我特别钟意佢有包厢房,装饰又温馨舒适,同朋友倾计就最啱😙🙌🏻