剛從日本回港, 還未食夠! 在香港也要試試日過江龍、愛知県名店之海鮮居酒屋!! 由日本人主理, 很多沖繩県期間限定菜式, 並由沖繩產地直送呢! 還未去過沖繩的我, 先在香港品嘗沖繩滋味呢! 沖繩產地直送, 季節及數量限定系列:沖繩車海老壽司 $48/件 ~ 日本國內的車海老產量. 沖繩位居第一! 肉身厚實、鮮甜彈牙,味道天然甘甜味, 鮮味濃郁! 沖繩車海老天麩羅 $48 ~ 炸得酥酥脆脆, 無法言喻的滋味!沖繩水雲 Oden 關東煮 $68 ~ 冷冷的天氣, 吃關東煮最能暖心! 大根、竹輪等必不可缺, 最特別是加上沖繩雲母, 湯頭清甜且鮮, 啖啖醇厚!再試試其他!! 自家制薯仔沙律及野菜 $58 ~ 分量多, 而且內裡不只有薯仔, 有驚喜呢! 蟹膏伴蟹味噌漬 $78 ~ 完全沒有腥味, 伴著清新爽脆青瓜, 是另一種享受! 名古屋炸雞翼 $78/3只 ~ 我的最愛! 炸得十分香脆, 全沒油膩感, 味道剛剛好!銀鱈魚西京燒 $168 ~ 魚皮香脆, 內質細嫩!蔥花金槍魚壽司卷 $68 ~ 魚油也太豐厚了吧! 入口即溶的金槍魚蓉, 入口十分香滑!月見燒飯團 $58/個 ~ 燒至外表香脆, 濃
沖繩產地直送, 季節及數量限定系列:
再試試其他!!
銀鱈魚西京燒 $168 ~ 魚皮香脆, 內質細嫩!
月見燒飯團 $58/個 ~ 燒至外表香脆, 濃厚的蛋黃汁液流出, 增添口感!
贊岐烏冬 $78 ~ 冷熱可選! !! QQ彈彈的!
沖繩產地直送“Shi Kuwa Sa” 果汁 + 流打 & Calpico $48 ~ 無酒精版本, 另有酒精版本! 味道清新香甜!
2023-12-29 313 浏览
聽講旬鮮海宝係日本過江龍,係愛知縣好出名嘅海鮮居酒屋,有來自日本嘅店員 !食材用料新鮮,而且食物都好有日本嘅質素!我最近試過真係好正!而且店內設有隱蔽嘅小房間,同朋友出去食飯傾偈私隱度十足~今次我特別介紹幾款心水沖繩県限定菜單!「沖繩水雲關東煮」冬天最適合食關東煮,暖笠笠咁,湯底好清甜,食材好入味,而且好突出水雲嘅新鮮味道!「沖繩車海老壽司 」冬天正值沖繩車海老🦐盛產季節,壽司醋量恰到好處,飯一粒粒唔粘口,海老新鮮甜美,爽滑彈牙!「沖繩車海老天婦羅」炸到脆卜卜,連蝦殼都食得🍤!「沖繩生榨檸檬」喺充滿香檸既果汁,酸甜開胃,我就飲咗無酒精版本!

今次我特別介紹幾款心水沖繩県限定菜單!

「沖繩水雲關東煮」

「沖繩車海老壽司

「沖繩車海老天婦羅」
炸到脆卜卜,連蝦殼都食得🍤!

「沖繩生榨檸檬」
喺充滿香檸既果汁,酸甜開胃,我就飲咗無酒精版本!
2023-12-24 313 浏览
成日都好鍾意食日本嘢,但又唔可以成日星期日本!香港都好多間日本嘢居酒屋,但係我又今次介紹一間位於銅鑼灣 叫做旬鮮海寶嘅居酒屋呢間居酒屋今期主打嘅都係沖繩同埋北海道嘅時令海產 北海道白紙同埋沖繩海雲沖繩海雲擁有豐富嘅營養,同埋可以降低患有心臟病同埋高血壓等等,係一個好好嘅食材白子係日本人冬天進補嘅補品,亦都係呢個季節當時得令嘅食品之一!喺呢一間居酒屋裏邊當然仲有其他唔同嘅食材啦,我比較喜歡食佢嘅秋刀魚,因為唔係度度地方都有順帶一提佢哋呢度嘅沖繩特飲真係好好飲㗎!每次嚟到都要最少都要飲一杯佢哋嘅雞肉串係人手新鮮打造,同出邊嘅居酒唔同㗎!
成日都好鍾意食日本嘢,但又唔可以成日星期日本!

佢哋嘅雞肉串係人手新鮮打造,同出邊嘅居酒唔同㗎!
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 沖繩出雲關東煮
2023-12-23 321 浏览
餐廳由日本人主理 店内氛圍都日本一樣呢到4有包厢,私隱度非常高 自成一角餐廳仲出左沖繩県限定‡沖繩產車海老 壽司熟蝦淋上自家製醬油蝦味濃†沖繩產車海老 天婦羅即叫即炸 脆而不油膩士水雲Oden特色煮物料理 食材包括 沖繩產海藻、白蘿蔔、魚糕、蒟蒻等 煮得入味 好有日本味道😋🐘《旬鮮海宝》📍銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈8樓敻銅鑼灣站B出口#kaihouhk #海宝 #海寶 #沖繩 #okinawa#沖繩刁工刀開催中 #沖繩名物 #沖繩香檸 #沖繩車海老 #沖繩水雲#sunagupro
餐廳由日本人主理 店内氛圍都日本一樣

《旬鮮海宝》

📍銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈8樓
敻銅鑼灣站B出口
用餐时段
見到餐廳近期出左沖繩県限定 同朋友去撐枱腳🫶🏻☺️ 餐廳由日本人主理 店內氛圍猶豫去了日本一樣 有包廂同吧枱位置 包廂位置有趟門 私隱度非常高 店員親切有禮 環境舒服寧靜 ❤️✨豪華OMAKASE 刺身拼盤5種二人前$398使用當日時令食材 有鰤魚、秋刀魚、吞拿魚、拖羅 、海膽全部都好新鮮 吞拿魚柔軟 拖羅油脂味豐富 海膽creamy帶海水味✨串燒 牛舌 $58/串用上牛舌心 好厚身啖啖肉 味道濃郁 頗彈牙 ✨ 自家製雞肉棒 加雞蛋 $58/串雞肉加入軟骨自家製成 肉質實在不過粉 沾上蛋汁同醬油 好滋味✨沖繩產車海老 寿司 $48/件熟蝦淋上自家製醬油提鮮 蝦味頗濃 ✨沖繩產車海老 天婦羅 $48/件即叫即炸 爽脆不油膩 蝦肉鮮嫩✨水雲Oden $68特色煮物料理 食材包括 沖繩產海藻、白蘿蔔、魚糕、蒟蒻等 滷得入味 很有日本住家味道☺️✨蕎麥麵 (熱)$78蕎麥淡淡的清香 甜腐皮好吃 醬油湯底好暖胃 健康養胃之選✨🍹Chura-Hi $68用左沖繩縣產香檬果汁加入燒灼同梳打 入口好爽快 酒味唔算好濃 清新自然🍽️ 旬鮮 海宝 #銅鑼灣sis📍 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈8樓🚆 銅鑼灣
見到餐廳近期出左沖繩県限定 同朋友去撐枱腳🫶🏻☺️

✨豪華OMAKASE 刺身拼盤5種二人前$398
使用當日時令食材 有鰤魚、秋刀魚、吞拿魚、拖羅 、海膽

✨串燒 牛舌 $58/串

✨🍹Chura-Hi $68

🍽️ 旬鮮 海宝 #銅鑼灣sis
📍 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈8樓
🚆 銅鑼灣站B出口
📸 旬鮮海寶最近中意咗食居酒屋聽朋友講呢間餐廳係由日本人開 當然要黎試試最近餐廳仲推出咗沖繩限定菜單🥢 水雲關東煮為食妹最中意就係食關東煮煮得入味又唔太咸 一啲都唔簡單架餐廳將蘿蔔煮到入夠味 又無渣😍😍😍🥢 車海老可以揀天婦羅/壽司蝦味濃 肉質爽口無論做壽司定天婦羅都一樣咁好食🥢 Shikuwasa Chura-hi沖繩香檸 飲落酸酸甜甜睇落似橘子🍊飲落似檸檬🍋酒味唔濃易入口另外仲試咗刺身拼盤當日精選係間八|深海池魚|梭子魚赤身|海膽|帆立貝每一款都夠鮮甜😍餐廳有得book包間啱曬幾個朋友仔暢所欲言😘📍 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈8樓
📸 旬鮮海寶

餐廳有得book包間
啱曬幾個朋友仔暢所欲言😘

📍 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈8樓
  • 水雲關東煮
之前想搵個地方 靜靜地同朋友傾吓計聽朋友介紹咗呢間有獨立包廂嘅居酒屋🍶話係日本過江龍 由愛知縣進軍過黎兼且係日本人主理 質素有保證🇯🇵.去到見佢地有個沖繩縣期間限定menu😳全部選用沖繩縣直送材料 當然要試吓啦.🦐沖繩車海老壽司🦐🍤沖繩車海老天婦羅🍤沖繩縣身為日本車海老最高產量嘅地方自然有獨門心得 出產嘅蝦都特別生猛鮮甜無論做壽司定天婦羅都一樣好味😌.🍢沖繩水雲關東煮🍢沖繩縣另一名物就係以健康聞名嘅水雲係種營養豐富又低熱量嘅食物搭配傳統關東煮一齊 有種家庭料理嘅感覺🥰.🍺沖繩Shikuwasa Chura-hi🍺Shikuwasa 人稱沖繩香檸嘅水果外表係橘子狀 但就帶有檸檬嘅酸味同香氣加入酒到 就帶黎一杯清爽舒暢嘅飲料😙.當然睇餐廳名就知 呢到係以海鮮做賣點🎣點都要叫多幾款壽司同刺身試試特別中意佢地嘅壽司有略為調味🍣可能只係好輕微嘅淡淡柚子香或者醬油鮮 已經令到食落嘅感覺更驚喜更出色😋仲試咗幾款燒物 都一樣好出色.總算個朋友冇介紹錯 值得一試🤓
之前想搵個地方 靜靜地同朋友傾吓計
已經令到食落嘅感覺更驚喜更出色😋
仲試咗幾款燒物 都一樣好出色
總算個朋友冇介紹錯 值得一試🤓
2023-12-19 51 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯同老公撐枱腳,喺銅鑼灣想食一啲高質嘅日本菜,選擇左呢一間日本餐廳!沖繩’"Shi Kuwa Sa”果汁Mixed w/Soda & CALPICO酸酸甜甜又有可爾必思,又充滿果味令人難以拒絕🥰車海老壽司大隻又鮮甜仲有車海老天婦羅水雲oden 加了水雲的關東煮味道相當不錯必須要推薦的係佢哋嘅五點刺身有港人最鍾意食嘅海膽又有中拖羅,梭子魚,帆立貝和間八識落新鮮有鮮味鮟鱇魚乾佢哋嘅做法同大多數日式餐廳唔同唔係只係放咗酸汁,而係用紅酒去醃製口感比較軟身,識落比較有鮮味非常推薦燒白子可以選擇不同嘅烹調方法,不過我哋都係鍾意燒口感會比較實身容易入口如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯旬鮮 海宝 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈8樓 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

沖繩’"Shi Kuwa Sa”果汁
Mixed w/Soda & CALPICO
酸酸甜甜又有可爾必思,又充滿果味令人難以拒絕🥰

車海老壽司
大隻又鮮甜

仲有車海老天婦羅

水雲oden
加了水雲的關東煮
味道相當不錯

必須要推薦的係佢哋嘅五點刺身
有港人最鍾意食嘅海膽
又有中拖羅,梭子魚,帆立貝和間八
識落新鮮有鮮味

鮟鱇魚乾
佢哋嘅做法同大多數日式餐廳唔同
唔係只係放咗酸汁,而係用紅酒去醃製
口感比較軟身,識落比較有鮮味
非常推薦

燒白子
可以選擇不同嘅烹調方法,
不過我哋都係鍾意燒
口感會比較實身
容易入口

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

旬鮮 海宝 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈8樓

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

想睇下間餐廳係咪正宗日本菜?咁就要睇下有冇日本人幫襯。今次介紹依間《旬鮮 海宝》就真係日本愛知縣開過嚟,仲要由日本人打理,保証一定正宗。最近居酒屋舉行緊沖繩縣期間限定菜式,食材直接由沖繩產地直送,保證完美還原沖繩嘅味道。水雲關東煮沖繩水雲爽口又健康,另外關東煮入邊仲有我最鍾意嘅大根,非常之鮮甜。天麩羅車海老炸到整之香脆,可以連蝦頭都食埋。車海老壽司蝦身爽甜又彈牙。飲品方面就叫咗沖繩Shi Kuwa Sa果汁製成嘅燒酎,酸酸甜甜好過癮㗎。另外仲叫咗刺身拼盤五點,分別有間八、梭子魚、拖羅、海膽和帆立貝,相當豐富呀。

水雲關東煮

天麩羅車海老
炸到整之香脆,可以連蝦頭都食埋。

車海老壽司
蝦身爽甜又彈牙。

正籌備緊下年去沖繩玩🥰今晚好友就約我先品嘗了一頓充滿沖繩特色嘅美食😊來到銅鑼灣呢間日本過江龍愛知県名店海鮮居酒屋😎由日本人親自主理👍即刻介紹下我地食大嘜先🥰沖繩水雲關東煮清淡口味既關東煮搭配酸爽沖繩水雲😍蘿蔔煮至軟淋清甜☺️蒟蒻有一定彈性口感😊另外仲有海帶及魚糕☺️沖繩車海老天婦羅香脆薄薄外層既麵糊炸到熱辣辣包住左豐富鮮甜車海老🤩唔使點任何醬汁都好好味🥰沖繩車海老寿司壽司米口感軟且微微酸甜😊平衡車海老鮮甜味車海老既肉身厚實鮮甜彈牙🥰一口一件非常滿足😍🐠刺身時令五點新鮮好食😋間八、梳子魚、金槍魚、海膽及最愛既帆立貝🥰🐙芥末八瓜魚食落有刺激味蕾既芥末辛辣感😎🐟酒盗芝士融合一起好夾😊卻以鯛魚內臟醃製後再配上軟綿忌廉芝士🧀咸鮮味非常濃郁😊送酒一流🥰🐠花魚一夜干花魚一夜干燒至鹹香焦脆☺️肉質結實油脂豐富及帶著濃厚鮮味😋越食越滋味☺️🍋沖繩青檸燒酌沖繩青檸燒酎Highball☺️青檸味較酸燒酌味唔濃🤣好啱女仔飲😆

沖繩水雲關東煮

沖繩車海老天婦羅

沖繩車海老寿司
壽司米口感軟且微微酸甜😊平衡車海老鮮甜味
車海老既肉身厚實鮮甜彈牙🥰一口一件非常滿足😍

🐠刺身時令五點新鮮好食😋

間八、梳子魚、金槍魚、海膽
及最愛既帆立貝🥰

🐙芥末八瓜魚食落有刺激味蕾既芥末辛辣感😎

🐠花魚一夜干

🍋沖繩青檸燒酌
2023-12-17 47 浏览
銅鑼灣永光商業大廈好多食肆,其中一間係日本過江龍愛知縣名店,由日本人主理的。餐廳有吧枱又有獨立房間,私穩度好高,坐得好舒適。🔸刺身拼盤二人前 $398有五款時令刺身,分別係鰤魚、金䱽魚、海膽、帆立貝和梭子魚。全部都好厚切又鮮甜,海膽入口creamy!🔸蛋黃醬拌炸蝦 $98大大隻炸蝦,炸粉夠薄,蝦肉又爽彈,加埋蛋黃醬好惹味,份量十足好抵食!🔹沖繩県限定菜式 (五款)🔸沖繩產車海老 天婦羅 $48全部食材由沖繩當地直送,炸到外脆內嫩, 又無油膩感!🔸沖繩產車海老 寿司 $48大大隻車海老,蝦味十足,特別鮮甜。🔸水雲Oden $68係日本必食關東煮,分別有沖繩產魔芋、白蘿蔔、魚餅、豆腐和特產水雲。🔸Chura-Hi $68呢杯係沖繩縣產果汁加入燒酎和梳打,酒精濃度唔高好清爽,女生都啱飲!

🔸刺身拼盤二人前 $398

🔸蛋黃醬拌炸蝦 $98

🔹沖繩県限定菜式 (五款)

🔸沖繩產車海老 天婦羅 $48

全部食材由沖繩當地直送,炸到外脆內嫩, 又無油膩感!

🔸沖繩產車海老 寿司 $48
大大隻車海老,蝦味十足,特別鮮甜。

🔸水雲Oden $68

🔸Chura-Hi $68

2023-12-17 33 浏览
日本菜真係百食不厭,搵到呢間日本過江龍海鮮居酒屋,全由日本人主理,近期仲出左沖繩県🇯🇵限定菜式。🔺沖繩產車海老 天婦羅 $48蝦肉爽彈,即叫即炸熱辣辣🔺沖繩產車海老 寿司 $48蝦味鮮甜,加上自家製醬油味道提昇 🔺水雲Oden $68關東煮有沖繩產魔芋,水雲、白蘿蔔、魚餅和豆腐,很有日本風味🔺Chura-Hi Calpico Soda $48沖繩縣產果汁加入梳打,入口好清新🔺串燒 牛舌 $58/串牛舌心好厚身,燒得好香,入口爽彈。🔺蕎麥麵 (冷)$78蕎麥麵 口感順滑,沾上蕎麥麵專用冷醬汁一齊食,好爽!🔺炸豆腐 $58大大件豆腐,即叫即炸,外層香脆,入口嫩滑,配上甜甜地的醬汁,不錯!

🔺沖繩產車海老 天婦羅 $48

蝦肉爽彈,即叫即炸熱辣辣

🔺沖繩產車海老 寿司 $48

蝦味鮮甜,加上自家製醬油味道提昇

🔺水雲Oden $68
關東煮有沖繩產魔芋,水雲、白蘿蔔、魚餅和豆腐,很有日本風味

🔺Chura-Hi Calpico Soda $48

沖繩縣產果汁加入梳打,入口好清新

🔺串燒 牛舌 $58/串

牛舌心好厚身,燒得好香,入口爽彈。

🔺蕎麥麵 (冷)$78

蕎麥麵 口感順滑,沾上蕎麥麵專用冷醬汁一齊食,好爽!

🔺炸豆腐 $58

同嘴刁嘅朋友喺銅鑼灣覓食,試左呢間由日本人主理嘅沖繩縣期間限定菜式🪸細心烹調,味道超讚😋👍🏻剌身拼盤3種二人前 $1981 set 試齊3款刺身,有鏗魚、間八魚同北海道帆立,鮮甜好味。沖繩產車海老壽司$96沖繩直送,材料新鮮,肉質爽口彈牙😋水雲Oden $68清甜嘅關東者煮😆有沖繩盛產嘅水雲,入口軟腍👍🏼白蘿蔔無渣,浸滿湯汁,温暖又滋潤嘅一道菜。天婦羅車海老$48炸皮酥脆透薄,我最鍾意啜蝦頭🦐🤣特別香口!蝦嘅肉質都夠彈牙。Chura Hi 沖繩香檸Sour蘇打+燒酎,仲有清新香檸味,用黎配串燒真係好爽✨燒鳥拼盤 $154呢度嘅串燒好高質!呢個拼盤一次食齊雞嘅不同部位,有雞腿肉、雞軟骨、腎、雞皮同肝。雞肉嫩滑多汁,各個部位都處理得好好😋 雞皮炸得超酥脆,但又唔會有肥膩嘅感覺🤤自家製味噌串豚 $38燒•厚切牛舌 $58/串燒鳥拼盤有驚艷到!即刻都追加埋厚切牛舌同味噌串豚。牛舌厚身彈牙,肉味香濃;串豚嫩滑,又有油脂香味✨燒飯團 $38朋友係燒飯團嘅fans,呢度嘅燒飯團就啱曬佢。外層烤得剛剛好,有少少焦香,加埋脆身紫菜,非常香口!迷你醬油腌金槍魚蓋飯 $168呢個蓋飯唔算迷你,醬油醃製嘅金槍

剌身拼盤3種二人前 $198

沖繩產車海老壽司$96
沖繩直送,材料新鮮,肉質爽口彈牙😋

水雲Oden $68

天婦羅車海老$48

Chura Hi 沖繩香檸Sour
蘇打+燒酎,仲有清新香檸味,用黎配串燒真係好爽✨

燒鳥拼盤 $154

自家製味噌串豚 $38
燒•厚切牛舌 $58/串

燒飯團 $38

迷你醬油腌金槍魚蓋飯 $168
呢個蓋飯唔算迷你,醬油醃製嘅金槍魚鎖住鮮味,魚身細嫩肥美。

今次嘅菜式全部都好令人回味✨ 我特別鐘意佢有包廂房,裝飾又温馨舒適,同朋友傾計就最啱😙🙌🏻
作為日本控,每餐都首選吃日本菜😚!! 最近銅鑼灣的🇯🇵旬鮮海宝𝐊𝐀𝐈𝐇𝐎𝐔,與沖繩縣政府合作啦,推出多款時令菜式,一定要試試哦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)~期間限定的沖繩縣菜單有五款,全部食材由當地直送😆,可以在香港品嚐地道美味料理囉~☆ 天婦羅車海老🍤$𝟒𝟖我最愛吃車海老,薄薄的炸漿,外脆內軟,好吃~☆ 車海老壽司🍣$𝟒𝟖蝦香十足的車海老壽司,來自沖繩,彈牙又鮮美。☆ 水雲關東煮🍢$𝟔𝟖冬天必吃關東煮,除了有蘿蔔、魚餅、魔芋,還有好特別的沖繩水雲。☆ 𝐂𝐡𝐮𝐫𝐚-𝐇𝐢 𝐂𝐚𝐥𝐩𝐢𝐜𝐨 𝐒𝐨𝐝𝐚 🥤$𝟒𝟖沖繩特飲,可選有酒精或無酒精。有青檸在內,好清新。☆ 銀鱈魚西京燒🐟$𝟏𝟔𝟖我一向喜歡吃西京燒,魚肉鮮美鮮甜,值得一試。☆ 燒雞翼🍗$𝟖𝟖燒雞翼也不錯,皮焦肉嫩。☆ 讚岐烏冬🍜$𝟕𝟖我也好愛吃讚岐烏冬,滑溜順口,天氣好冷,來碗熱騰騰的烏冬非常好💓!!•

☆ 天婦羅車海老🍤$𝟒𝟖

我最愛吃車海老,薄薄的炸漿,外脆內軟,好吃~

☆ 車海老壽司🍣$𝟒𝟖

蝦香十足的車海老壽司,來自沖繩,彈牙又鮮美。

☆ 水雲關東煮🍢$𝟔𝟖

☆ 𝐂𝐡𝐮𝐫𝐚-𝐇𝐢 𝐂𝐚𝐥𝐩𝐢𝐜𝐨 𝐒𝐨𝐝𝐚 🥤$𝟒𝟖

沖繩特飲,可選有酒精或無酒精。有青檸在內,好清新。

☆ 銀鱈魚西京燒🐟$𝟏𝟔𝟖

我一向喜歡吃西京燒,魚肉鮮美鮮甜,值得一試。

☆ 燒雞翼🍗$𝟖𝟖

燒雞翼也不錯,皮焦肉嫩。

☆ 讚岐烏冬🍜$𝟕𝟖

2023-12-15 37 浏览
去完日本返香港又約好姊妹食日本菜😆今晚行完Sogo去咗附近永光商業大廈🇯🇵旬鮮 海宝餐廳係日本過江龍愛知縣名店,是一間海鮮居酒屋,日本人主理的,我見店員都有一半係日本人餐廳唔算好大,但勝左有獨立房間,私穩度高,我地可以盡情暢談😆見有冲繩縣期間限定菜式都幾抵🤩所以全部都點哂🤭冲繩車海老壽司 車海老天婦羅炸到脆卜卜🤭朋友連炸蝦頭都食埋冲繩水雲關東煮個湯底非常濃,最喜歡蘿蔔非常腍另外點了刺身拚盤5種二人前 有帆立貝、間八、梳子魚、金槍魚及海膽件件都厚切,帆立貝大大粒,海膽都幾多又鮮美芥末八爪魚金槍魚酒盗芝士哩2款送酒一流飲品點咗杯Chura Hi 燒酎酒味不算太濃,但味道清新🌱燒花魚一夜干外層好香脆,內裡肉質嫩明太子飯團同平時食開燒飯團唔同,哩個冇燒過,不過熱辣辣幾好味

見有冲繩縣期間限定菜式都幾抵🤩
所以全部都點哂🤭

冲繩車海老壽司
車海老天婦羅
炸到脆卜卜🤭朋友連炸蝦頭都食埋

冲繩水雲關東煮
個湯底非常濃,最喜歡蘿蔔非常腍

另外點了
刺身拚盤5種二人前
有帆立貝、間八、梳子魚、金槍魚
及海膽
件件都厚切,帆立貝大大粒,海膽都幾多又鮮美

芥末八爪魚
金槍魚酒盗芝士
哩2款送酒一流

飲品點咗杯Chura Hi 燒酎
酒味不算太濃,但味道清新🌱

燒花魚一夜干
外層好香脆,內裡肉質嫩

明太子飯團
同平時食開燒飯團唔同,哩個冇燒過,不過熱辣辣幾好味

2023-12-13