2022-11-22 124 浏览
上網見到有人介紹呢間餐廳,見幾多好評,又離公司唔遠,就買外賣試試。預先打電話order左明太子奶油撈烏冬、抹茶鯛魚燒同苿香綠茶,大概等廿五分鐘左右先落樓拎。明太子蟹籽奶油撈烏冬,原本以為係冷烏冬,點知原來係熱撈😂 明太子都幾多,連埋蟹籽、紫菜等一齊撈埋食,自己撈時有種新年食「撈起」嘅感覺😂 烏冬係淡啡色,應該有特別調過味,中間有啲紫蘇葉絲,平時唔特別愛食紫蘇葉,但所有野夾埋一齊食好fresh,食吓食吓好快清晒😝丸久小山園抹茶鯛魚燒外賣拎到返唻,又攤左一陣,條魚唔算好脆,但仲暖暖地,魚皮軟綿有蛋香,抹茶餡唔係流心果種,但食到茶香同抹茶嘅回甘,唔係人工糖果隻死甜,唔錯!😋苿香綠茶好清新,苿香味重,下午喺office繼續加水都仲keep到有味,好抵飲🙈

丸久小山園抹茶鯛魚燒