2020-04-14
復活節假期最後一日啦,今晚就去咗大角咀嘅日式小店淺月,由奧海城行過去約7-8分鐘到!呢間小店好多人已經有推介過,話老細係一腳踢,我哋有晒心理準備,要耐心等候美食!首先我哋揀左大阪黑咖喱吉列珍寶巨海蝦配飯及男爵薯餅!其實等左15分鐘到,就得食啦!咖喱飯份量都幾大份,同埋真係巨海蝦!三隻蝦好大隻,同埋蝦係彈牙架,唔係淋身,正!男爵薯餅配咖喱汁,真係無得頂!咖喱飯上面嘅蛋煮得啱啱好,好滑身而咖哩汁有少少微辣,加上飯又有少少海苔粉,好惹味!同埋飯同咖喱汁份量又係啱啱好,唔會食剩太多汁!另外仲叫左一份極上安格斯牛肉野菜鍋,本身我哋以為會有迷你爐仔,好似打邊爐咁,原來送到枱上已經係煮好咗,牛肉上面有少少黑胡椒,令牛肉味道更加出色,跟住湯底好正,,勁濃郁牛肉湯,有好多野菜,又有好多野菌,當然仲有口感一流既稻庭烏冬,配呢個湯底,真係好正!除左嘢食好好食,老闆一腳踢,招呼好好,好有禮貌,講再見又會講埋我個名,好想同佢講「辛苦曬」!同埋我哋一定會再見架🥰
首先我哋揀左大阪黑咖喱吉列珍寶巨海蝦配飯及男爵薯餅!
其實等左15分鐘到,就得食啦!
大阪黑咖喱吉列珍寶巨海蝦配飯及男爵薯餅
極上安格斯牛肉野菜鍋