龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2023-12-11 23 浏览
呢間日式鐵板燒之前聽朋友講過,一直bookmark左好耐,今日同朋友仔一齊去食。餐廳外觀相當有神秘感,地方不是太大,不過都座得舒服,食物擺盤睇得出花心思👍🏻季節廚師發板套餐 (七道菜) $788沙律✖️前菜✖️鐵板海鮮兩品✖️鐵板肉類一品✖️湯✖️炒飯✖️甜品✦沙律 煙三文魚黑醋沙律配龍珠果煙三文魚大大塊,配搭酸酸甜甜嘅龍珠果,好開胃清新嘅前菜✦ 前菜 日本溫泉蛋配魚子醬温泉蛋入口好滑溜完全唔腥,將魚子醬攪勻一齊食,好似食豆腐花一樣✦鐵板海鮮兩品 我揀咗南非鮑魚同帶子,每款海鮮都有兩件(除咗魚),可以同朋友共同分享。南非鮑魚肉質鮮嫩彈牙,上面佈滿大量蒜蓉好好味。帶子好厚肉,上面有黑松露而底層用意大利黃瓜,層次感豐富。✦鐵板肉類一品 我揀咗澳洲牛柳3成熟,旁邊伴有自家製炸蒜片、竹炭鹽同手磨wasabi,可配搭多重味道調味,牛柳鮮嫩多汁✦鵝肝多士鵝肝超厚身煎得好香脆,中間夾住手打忌廉汁同菠蘿蓉,底層係法包,口感好豐富。✦炒飯 季節廚師發板套餐 炒飯加多舊超巨型大海膽,飯粒炒得好香,粒粒分明,煙煙靭靭✦甜品 豆腐雪糕配爆珠紅豆雪糕入口綿滑甜度啱啱好,爆珠紅豆好特別,一口咬落去入面係原粒紅豆✦月桂冠 甘

季節廚師發板套餐 (七道菜) $788

✦沙律 煙三文魚黑醋沙律配龍珠果
煙三文魚大大塊,配搭酸酸甜甜嘅龍珠果,好開胃清新嘅前菜

✦ 前菜 日本溫泉蛋配魚子醬

✦鐵板海鮮兩品