2022-09-15 48 浏览
\呢间一汁一菜见佢之前开既都系做外卖,所以一路都冇买过黎食。见到朗豪坊呢间分店有堂食,就一于试下佢🤤店铺主打轻便简约既日式洋风轻食,以一碗汤一个主食组合成一餐,简单轻盈。虽然选择唔算多,餐牌有咖喱饭、汤同埋小菜拣,个人佢呢度汤既选择劲吸引😍而最后食完晒所有野都冇失望~价钱黎讲唔算贵,值得推荐。1⃣️限定二人前($178) 可以拣两款汤、一款咖喱饭、两款小菜同埋两款饮品。  👉花菜巴马火腿浓汤 打碎晒既西兰花再加上面头一片巴马火腿作点缀,入面仲有煮淋既薯仔,好似比较少系出面见到呢款汤,又几好饮wor😌  👉法式龙虾浓汤(+$10) 龙虾汤好浓稠,入面仲有啲小龙虾肉,口感同味道都好丰富🤩加十蚊都抵!  👉和风蕃茄鸡肉咖哩饭 咖哩感觉唔辣,蕃茄同咖哩既组合唔错,带好微既酸甜🍅食落唔会感觉腻。鸡肉唔算特别嫩滑,不过份量都几多。令外特别既系,咖哩到仲有两片脆莲藕,几薄脆👍  👉油扬豆腐黑豚姜汁烧 调味系偏轻盈既,有姜汁味道但系整体酱汁唔系果种重咸甜既感觉,仲有索晒汁既腐皮~  👉蕃茄菠菜芝士鸡肉卷鸡肉卷肉质系ok既,本身连皮,入面夹左芝士粒同埋蔬菜,再配合埋个底酸酸甜甜既蕃茄汁,系几好食既。  👉乌
1⃣️限定二人前($178)
 可以拣两款汤、一款咖喱饭、两款小菜同埋两款饮品。
花菜巴马火腿浓汤
👉法式龙虾浓汤(+$10)

法式龙虾浓汤

👉蕃茄菠菜芝士鸡肉卷
 👉乌龙茶
饮落系好舒服既无糖。
  👉蜜桃红茶
呢款甜啲,但系好解渴。
蕃茄菠菜芝士鸡肉卷
法式龙虾浓汤