2020-04-27 141 浏览
最近好似打咗好多次邊爐,好耐未食過西餐,今日一於嚟食飯餐西餐先啦,但係呢度嘅餐似乎偏向日式少少。首先嗌咗個澳洲和牛,落order嘅時候揀咗配黑椒汁,但係嚟到我又覺得佢個汁似洋蔥汁多啲,可能你仲係日式黑椒汁掛。然後佢仲會配左個沙律同埋炸薯條。佢啲薯條炸到外脆內軟,唔錯。而個沙律落嘅係日式醋,不過啲菜就唔係好新鮮。而個牛扒我係嗌5成熟,不過嚟到嘅時候好似熟咗少少。另外我哋揀咗一個Pizza,呢個香草三文魚風味真係日式十足。味道比較清新,唔會好似西式咁比較油同濃味。而且個水牛芝士仲可以拉絲添。呢間餐廳個名叫蠔灣,就當然要試吓佢啲蠔啦。所以我哋就跟餐揀咗精選蠔,係廚師幫你揀三款。但係佢就冇乜點樣介紹,我自己就忘記咗個名。不過佢啲蠔都好新鮮,海水味唔係好濃,呢三款都比較爽身,係我喜歡嘅口感,淨係加咗檸檬汁已經好好食。食咗三樣嘢,都要七百幾蚊,間唔時豪一次都可以嘅🤣

而個牛扒我係嗌5成熟,不過嚟到嘅時候好似熟咗少少。

而且個水牛芝士仲可以拉絲添。

食咗三樣嘢,都要七百幾蚊,間唔時豪一次都可以嘅🤣
2020-04-26