2024-01-03 32 浏览
最近佐敦個廟街夜市特別旺,其實呢個地方都有好多出色嘅小店餐廳!呢間甜品Cafe細細間,裏面係溫馨嘅木系裝修,主打窩夫同疏乎厘pancake,款式特別多,全部都好吸引!如果唔想食甜品,仲有鹹食嘅窩夫同意粉可以選擇~Cafe環境唔算太大,只容納到十幾位客人,所以想嚟試嘅朋友最好都book定位!------------------------------🐓◖煙燻照燒雞肉牛油果配窩夫◗ $88呢個係鹹食窩夫,有兩大嚿窩夫,配上大大塊照燒雞扒同¼片牛油果,加上沙律做配菜,成個拼盤都好豐富!雞扒都煎得幾軟嫩,唔會乾柴;窩夫外脆,裏面嘅質感好鬆軟,軟綿綿咁,而且夾雜着啲番薯,自身已經夠香甜!🧇◖煙三文魚牛油果配窩夫◗ $88呢個係另一款嘅鹹食窩夫,同樣有兩大嚿窩夫,配上四大片煙三文魚、¼片牛油果同沙律。可以將塊三文魚鋪喺窩夫上面,鹹鹹甜甜咁,配合窩夫外脆內軟嘅口感,呢個組合都幾特別,推薦!🥞◖流心阿華田疏乎厘◗ $138疏乎厘都係餐廳招牌之一,必點!疏乎厘有三大嚿,好動L好鬆軟!疏乎厘面頭淋上朱古力醬同阿華田脆脆,切開佢裏面仲係半流心嘅狀態,超鬆軟,入口即溶嘅感覺,整體食落唔會太甜!☕️◖Espres
🐓◖煙燻照燒雞肉牛油果配窩夫◗ $88

🧇◖煙三文魚牛油果配窩夫◗ $88