ᴄᴀꜰᴇ 以米粉代替麵粉,主打日式無麩質ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ🥞店內裝修走日本風,感覺雅緻🍁8點左右店外己經有人排隊,人氣都幾高.📍黑朱古力ᴍᴏɴᴛ ʙʟᴀɴᴄ 班戟($148)ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍᴏɴᴛ ʙʟᴀɴᴄ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ班戟同雪糕可以自選味道班戟有原味/抹茶/朱古力,雪糕都有6款選擇我哋揀咗朱古力ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ配焙茶雪糕🍨外層嘅朱古力蓉口感綿密,堆到成座山咁😍ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ朱古力味濃郁唔會好甜🍫ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ略為唔夠濕潤🥞,不過加埋ᴄʀᴇᴀᴍ同雪糕一齊食問題不大,如果中間嘅焙茶雪糕大球啲更加正😆.📍 ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ和牛漢堡班戟 ($158)ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴜʀɢᴇʀ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ原味班戟鬆軟厚身,而且蛋香幾強💛漢堡煎到外脆內軟,再唧上芝士醬,食落夠香🍔另外配有2塊薯餅、芝士🧀、生菜🥬同茄汁🥫唔會覺得好油膩,而且都幾飽肚.📍焙茶富士山/抹茶富士山($48)面層嘅焙茶同抹茶密度好高,飲落口感幼滑不過攪勻後茶味比較淡,俾奶味搶咗風頭🥛比較下焙茶會濃味啲,抹茶味真係唔多覺🍵2款都唔係好夠味,有改進嘅空間.整體上味道穩穩陣陣,未算好大驚喜環境唔錯

ᴄᴀꜰᴇ 以米粉代替麵粉,主打日式無麩質ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ🥞
店內裝修走日本風,感覺雅緻🍁
8點左右店外己經有人排隊,人氣都幾高

📍黑朱古力ᴍᴏɴᴛ ʙʟᴀɴᴄ 班戟($148)
班戟同雪糕可以自選味道
班戟有原味/抹茶/朱古力,雪糕都有6款選擇
我哋揀咗朱古力ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ配焙茶雪糕🍨
外層嘅朱古力蓉口感綿密,堆到成座山咁😍
ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ朱古力味濃郁唔會好甜🍫

📍 ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ和牛漢堡班戟 ($158)
ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴜʀɢᴇʀ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ
原味班戟鬆軟厚身,而且蛋香幾強💛
漢堡煎到外脆內軟,再唧上芝士醬,食落夠香🍔
另外配有2塊薯餅、芝士🧀、生菜🥬同茄汁🥫
唔會覺得好油膩,而且都幾飽肚

📍焙茶富士山/抹茶富士山($48)
面層嘅焙茶同抹茶密度好高,飲落口感幼滑
不過攪勻後茶味比較淡,俾奶味搶咗風頭🥛
比較下焙茶會濃味啲,抹茶味真係唔多覺🍵
2款都唔係好夠味,有改進嘅空間

整體上味道穩穩陣陣,未算好大驚喜
環境唔錯幾啱打卡,但價錢小貴