今日收工去開D2 place買手作野,本身諗住番屋企煮飯食。但見到呢間日本菜新開,睇落幾好食,就買左外賣番去同男朋友一齊食🍱。Menu都多選擇,有幾類唔同口味既搭配揀,佢唔同口味既配菜都唔同,所以要睇下自己岩唔岩食入面啲料先🤔。本身想食經典三文魚,但見到有秋葵就算🤣!🥙夏威夷海浪三文魚 加煙燻辣味三文魚唔知點解會有菠蘿,應該係裝錯左男朋友個份比我🤣,不過唔緊要,因為我勁鐘意食菠蘿~😋啲料份量好足,材料都好新鮮,男朋友表示辣味吞拿魚超正 (ps: 有提子乾同菠蘿,加埋甜甜地,撈埋食好清新)🥙 香草蜜糖芥末大蝦  加煙燻辣味吞拿魚男朋友抄我又加吞拿魚🤣~佢表示啲蝦係有挑蝦腸,餐廳係幾細心既!同埋啲蝦都好爽口彈牙~唔錯!!加錢仲可以有個set添!呢種食法都幾特別,因為用到既食材多數係for日本菜,但做法就好韓式(拌飯),值得一試😋👍🏻!

🥙夏威夷海浪三文魚 加煙燻辣味三文魚

夏威夷海浪三文魚 加煙燻辣味吞拿魚
夏威夷海浪三文魚 加煙燻辣味吞拿魚  set

🥙 香草蜜糖芥末大蝦  加煙燻辣味吞拿魚

香草蜜糖芥末大蝦  加煙燻辣味吞拿魚
香草蜜糖芥末大蝦  加煙燻辣味吞拿魚  set

加錢仲可以有個set添!
堅魚昆布湯

2020-01-13