2018-08-04 35 浏览
今日黎到大埔行下,估唔到大埔都有咁好食嘅拉麵。今日叫左一份拉麵,午巿可以加一份餃子或者章魚燒同一個汽水。咁我就叫左一個博多豚骨拉麵,配餃子同可樂。拉麵湯底豬骨味香濃,咸度適中,即使飲哂成碗都唔會太口渴。另外豚肉燒得好好,聞落非常香,食落亦都非常不錯。餃子皮薄香口,作為配菜一流。更加估唔到嘅係可樂可以選擇玻璃樽裝!小食方面,試左酥炸多春魚、雞軟骨同天婦羅拼盤。多春魚炸得非常香口酥脆,連骨都可以直接食埋,而且唔會太油膩。雞軟骨份量充足,同樣非常香口迷人,醮埋沙律醬非常好食。天婦羅拼盤當中嘅種類好多,當中比較少見嘅係魚柳天婦羅同蘆筍天婦羅。魚柳炸完啲肉都仲係好嫩,蘆筍嘅清新能夠中和到口腔嘅味道。總結黎講非常推薦依家拉麵比黎到大埔嘅朋友!
今日黎到大埔行下,估唔到大埔都有咁好食嘅拉麵。

小食方面,試左酥炸多春魚、雞軟骨同天婦羅拼盤。

總結黎講非常推薦依家拉麵比黎到大埔嘅朋友!