2020-10-17 1324 浏览
🉑土瓜湾嘅日式店选择不多,难得有一拉面店系左近,其实一路都想试试,但想讲佢分店嘅位置实在太隐蔽,好容易就会忘记咗佢😂但好彩今次我记得啦!🎏店铺灯光极之柔和昏暗,宁静嘅环境,大概系希望食客可以专心品尝面前嘅美食(p.s. 但我想讲亦实在暗咗少少🤭)🖤「金鹤鸡白汤拉面」本人就叫咗佢嘅套餐跟咗唐扬炸鸡同佢嘅人工啤,诚惠$128~ 想讲𠮶鸡白汤真系真系好鬼浓!货真价实,饮得出呢个汤付出嘅6小时时间同心血,正正好似佢嘅介绍口感浓而不腻,汤👍👍🌀惊喜嘅炸牛蒡,好后悔自己顾住打卡影相😢店长已温馨提示要食咗先,唔系会冧😕想讲同平时水煮,就炒完全两种味道,我个人本身劲憎牛蒡嘅味道,但是炸牛蒡完全是另一件事,就好似化咗妆咁,变到好好味,认唔出🤭大家一定要趁热食,应该秒清~🌅跟住当然要点评下佢啲配料啦,叉烧整法感觉比较健康,唔会太浓味,对我来讲算普通,因为我钟意𠮶种香烤出来带点脂肪嘅叉烧,无得输!但好钟意佢配上两块鸡胸肉,肉质滑嫩,好健康,做完Gym增肌食就fit晒啦💪!最后❤️❤️要俾只日本蛋,熟成度掌握得几好,蛋味好香,yummy~🔆炸唐扬鸡timing都好perfect池阿,外面香脆

🔆炸唐扬鸡timing都好perfect池阿,外面香脆得来,入面仲系肉汁juicy又香口,得

❇️整体水准都系中上之选,系土瓜湾来讲叫做高质架啦,不过个人口味问题,汤真心太浓😂我无个种「好好味阿」嘅OS~

⁉️原来呢个post系第一个post讲拉面😯🤔
金鹤鸡白汤拉面