2022-06-20
<<日式家族串揚小店🍲>>串燒食得多,串揚就未食過朋友話日日番工都經過一間小店,就係未食過,今日就陪佢試試☺ 呢間店係行人島三角位咁 liu lung, 又真係好少會行過黎嘅😂.我哋叫咗一個 set lunch 再加串燒&招牌串揚,set lunch平均都$80內,價錢合理。.🟥咖喱豚肉飯 🍜 $98 🟧Set lunch 配上前菜及汽水,咖喱惹味最鐘意佢多汁夠撈飯,份量都算多,好彩我哋叫咗一個 set only, 唔係就食唔哂.🟨燒生蠔 $88🟩飽滿脹卜卜又夠鮮甜,有驚喜.🟦 串揚 🟪黎到梗係要食下招牌的串揚,即叫即炸,有 d 似薄身天婦羅,欣賞炸漿夠薄,脆而不油。 除咗酸酸開胃的串揚汁,店主仲特製一款醬汁,似辣味明太子的沙律醬咁,值得一試!✨豚肉車厘茄:咬完脆皮再爆肉汁及茄汁,非常juicy✨紫蘇雞肉:紫蘇葉炸完都好脆,獨特香味好清新,但雞肉可再調濃味D⬛ 串燒 ⬜✨ 燒白鱔:魚肉滑嫩肥美,魚油口腔内浪浪下✨ 燒年糕:正常發揮,不過比平時食的更厚身,而即燒年糕非常軟糯☺.假日下午黎小店静恬一下,傾下計都不錯呀
串燒食得多,串揚就未食過
🟥咖喱豚肉飯 🍜 $98 🟧
🟨燒生蠔 $88🟩
飽滿脹卜卜又夠鮮甜,有驚喜
🟦 串揚 🟪
✨豚肉車厘茄:咬完脆皮再爆肉汁及茄汁,非常juicy
⬛ 串燒 ⬜
✨ 燒白鱔:魚肉滑嫩肥美,魚油口腔内浪浪下
假日下午黎小店静恬一下,傾下計都不錯呀