2023-03-13
💡日式和風Cafe平時經開都有不少人排隊,今日早少少去竟然仲未多人,有位,就即刻去試下。餐廳幾大而且裝修好日系,以白色及木色為主,有種文青小清新感覺,而且仲有榻榻米,啱晒影相,食完仲可以到海傍散散步😍❤️🍽豚肉溫泉蛋沙拉份量都幾多,新鮮的沙律菜配上柚子醋很清新,豚肉肥瘦適中,配搭溫泉蛋汁,好開胃。🍽壽喜燒牛肉定食🐮牛肉有好多,每塊都肥瘦適中及夠薄身,牛味香濃,質感唔柴,壽喜燒湯甜甜地,好易入口。個鍋🍲裡面仲有爽口既芋絲、軟滑既豆腐、冬菇🍄、大蔥同埋鳴門卷,食個陣可以將飯放入湯入面,索曬湯肉,好正😆🍽味噌烤鮭魚定食🐠 鮭魚夠肥美,經過燒過,表皮燒得脆卜卜香口,亦能迫出油香,食落肉質嫩滑,入口軟綿綿。另外旁邊仲有啲青檸,唔夠味道都可以加,可以消除油膩感。🍽焦糖杏仁芭菲開頭以為係用杯裝,黎到先知係好似一個細細cake咁,但食落唔會覺得甜,個底仲有點杏仁脆脆,覺得唔夠味仲可以加蜜糖。🍽黑芝麻豆腐冰牛奶有好香濃的黑芝麻味,滑既牛奶,加埋小顆小顆的豆腐,令到成杯野更加軟滑及淡淡清新既豆香。🍽桂花烏龍奶蓋茶奶蓋好creamy,桂花淡淡清香,兩者配合得好夾。
🍽豚肉溫泉蛋沙拉
🍽壽喜燒牛肉定食🐮
🍽味噌烤鮭魚定食🐠
🍽焦糖杏仁芭菲
🍽黑芝麻豆腐冰牛奶
🍽桂花烏龍奶蓋茶
奶蓋好creamy,桂花淡淡清香,兩者配合得好夾。