2023-08-12 72 浏览
早幾日同朋友慶祝生日,揀咗公司附近嘅The One 5樓古今二,地方好闊落。我哋點咗:龍卷風沙律、自家玉子燒、東京爆脆、黑豚豬頸肉串燒、鹿兒島黑豚荔枝卷串燒、鹿兒島豚肉露筍龍卷風沙律:新鮮蔬菜加入咗海藻、大量蟹柳絲、脆片、特色沙律醬汁,又清新又惹味,份量都好多,兩個人都食唔晒😆自家玉子燒:甜甜的玉子燒,不太厚,切得頗薄,加上蟹子及蛋黃醬,增加鮮味,層次更多,喜歡東京爆脆:吞拿魚+蟹柳,兩樣鮮甜嘅食物加入喺飯卷內,當然好易入口,唔覺得漏黑豚豬頸肉串燒:豬頸肉醃得好入味,燒得香口,大讚鹿兒島黑豚荔枝卷串燒: 清甜荔枝減掉咗豚肉嘅油膩,估唔到兩者咁夾鹿兒島豚肉露筍:每件豚肉裡包咗大概5-6條露筍,露筍唔會好草青味,整體唔錯

黑豚豬頸肉串燒:豬頸肉醃得好入味,燒得香口,大讚