2023-04-01
📍room 3 (尖沙咀)新開嘅日式Gastrobar ✿#試食小日記🗒非常建議鍾意食Tea打卡嘅你Bookmark咗先😎店內環境好清幽舒服,日頭嘅採光充足好適合影相,全場主要分咗三個主題區係room 3呢個名嘅意思~如果一大班朋友嚟亦可以book佢哋嘅Private Room私隱度更高🤭room 3 Tanoshi Afternoon Tea Voyage☕️呢個tea set主要係輕食為主,用簡潔九宮格木盒設計,有九款日式小食(當中有兩款新主食),每樣味道都唔錯👍🏼下午茶嚟講係剛剛好~Sakura Blossom 🌸 Sakura Negroni相比食物⋯新推出嘅兩款cocktails更吸引到我呢個酒鬼😂兩杯都好有日本style,而且超好打卡📸~Sakura Blossom喺foam上面整咗幾朵靚靚櫻花,飲落酸酸甜甜好易入口,果香比較重👍🏼Sakura Negroni都有驚喜,首先店員會等你手機ready就倒水落去木盒度,跟住就會出到好靚嘅煙霧效果🥰(不過之後張枱好濕有少少美中不足嘿) 味道方面比我想像中好,可能夾咗Roku Gin變得好香,透明感顯得杯酒更加有日式簡潔嘅感覺💛整體嚟
新開嘅日式Gastrobar ✿
#試食小日記🗒
Afternoon Tea Set
Sakura Blossom
Sakuru Negroni
整體嚟講,打卡同飲品質素好有保證,😆Afternoon Tea Set亦好適合佐酒,好啱三五知己一齊去chill吓~