餐廳:秋意 (觀塘)地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈6樓29室踏入秋天,呢排嘅天氣開始下降🍃,見到唔少人開始着長袖衫,唔知你又感唔感受到呢股秋意呢🌬?呢間7月尾先開嘅秋意 @autumn_feeling_kt 位於觀塘成業工業大廈6樓,餐廳改呢個名,都喺想比人有秋天舒舒服服嘅感覺☺️,餐廳嘅門面充滿日本氣息🇯🇵,唔知佢哋又係食咩㗎呢?餐廳打主中式菜,用上日式嘅便當包裝🍱,比人有一種中日融合嘅感覺,餐廳嘅內牆仲有唔少帶有秋天氣息嘅畫作,幾有意思👍✝️招牌去骨口水雞 $60口水雞嘅辣醬油分開另上,方便食客按食辣嘅唔同程度去淋喺雞上面,雞件上面仲有葱花、芝麻同花生碎🥜,食落就更加香口😋,辣油辣中帶香、香中帶麻,確實唔錯😚,不過食落就有啲骨喎🤣,講好嘅去骨口水雞呢?好在雞件都算嫩口,配埋濃郁嘅湯麵一齊食就啱晒🍜✝️紅酒雜菜豬軟骨 $65豬軟骨相當軟滑,食落腍身,軟骨位略為爽口,餐廳自製嘅紅酒汁酸甜開胃🍷,另外仲有一隻糖心蛋同少少麻醬沙律🥗,加$5配咗個乾撈低糖蒟蒻麵,食落幾惹味,不過就有少少油膩🤏另外加$8可以換枝冷泡茶特飲🧊,要咗個陳皮普洱茶同白桃烏龍茶,仲有秋意水果茶同鴛鴦檸檬茶比你揀。
餐廳:秋意 (觀塘)
地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈6樓29室

餐廳嘅內牆仲有唔少帶有秋天氣息嘅畫作,幾有意思👍

✝️招牌去骨口水雞 $60
口水雞嘅辣醬油分開另上,
方便食客按食辣嘅唔同程度去淋喺雞上面,
雞件上面仲有葱花、芝麻同花生碎🥜,食落就更加香口😋,
配埋濃郁嘅湯麵一齊食就啱晒🍜

✝️紅酒雜菜豬軟骨 $65
加$5配咗個乾撈低糖蒟蒻麵,食落幾惹味,不過就有少少油膩🤏

另外加$8可以換枝冷泡茶特飲🧊,要咗個陳皮普洱茶同白桃烏龍茶,仲有秋意水果茶同鴛鴦檸檬茶比你揀。茶喺用茶包冷泡而成🌿,個樽仲好得意🤪,順帶一提,經任何外賣平台買秋意嘅食物外賣,價錢仲同堂食同價㗎😍,
五十幾六十蚊一個便當嚟講真喺幾抵食
2021-11-29