2012-07-20 29 浏览
今日同班朋友去日航食BUFFET~一直聽人講D甜品唔錯~但一試又覺得好多野食都好食~可能今次係日式主題~更加o岩我!刺身~~~~~~~~~~~~~三文魚好肥美!吞拿魚好正!日本酒店果然好食o的!薯仔沙律~~~~~~~~~~超足料!唔會好稀!蟹肉凍豆腐~~~~~~~~雖然係一樣簡單o既野但蟹肉好夠!長腳蟹~~~~~~~~~~~好鮮甜!有d出面太鹹~呢到o岩o岩好!鐵板牛柳粒+帶子~~~個牛柳粒炒得好收嫩!正~帶子都ok!海鮮煲仔~~~~~~~~~蟶子同蜆肉又係超鮮~唔洗點豉油都好夠味!其他就無試喇~鵝肝蒸蛋~~~~~~~~~細細杯!都幾得意~d蛋熱住都keep到滑!配鵝肝就未見過~超貴氣!清酒翡翠螺~~~~~~~起初驚酒味太重~但食落又覺得無過火!good!天婦羅~~~~~~~~~~夠脆!!哈~因為本人小食炸野~over all ok!日式海膽炒飯~~~~~呢個真係好食~不過開始飽~食唔到太多~竹炭紅豆卷~~~~~~~呢個一黎見到已經好想食!超好味!焦糖燉蛋~~~~~~~~上網都睇過~好多人讚不絕口!所以點都要一試!一試難忘~個面燒得超夠脆!入面超多雲呢拿籽!MÕVENPICK~~~~~
今日同班朋友去日航食BUFFET~
一直聽人講D甜品唔錯~
但一試又覺得好多野食都好食~
可能今次係日式主題~更加o岩我!

薯仔沙律~~~~~~~~~~超足料!唔會好稀!
蟹肉凍豆腐~~~~~~~~雖然係一樣簡單o既野但蟹肉好夠!
鐵板牛柳粒+帶子~~~個牛柳粒炒得好收嫩!正~帶子都ok!
竹炭紅豆卷~~~~~~~呢個一黎見到已經好想食!超好味!
MÕVENPICK~~~~~估唔到甩buffet會用呢個牌子o既雪糕~個朱古力味真係其他牌子無得比!

總括黎講!物有所值!而家hsbc又有75折!抵吃~^^
2012-07-19