2023-02-01
趁新年有藉口食好西,見朋友🤭呢間有福岡師傅主理嘅一瀧雖然價錢貴少少,但係食物質素高,真係有日本feel!日本海膽火炙A4宮崎和牛壽司 $188家嫂喜歡這個🥹宮崎和牛火炙過之後入口即溶,愈食愈有油香,加埋creamy 嘅海膽,好食過日本嘅飛驒牛壽司🥹北海道蟹道樂 $198北海道蟹肉,再加埋日本海膽、魚子醬、三文魚籽,一啖擺晒落口勁感動🥹蟹肉、海膽好新鮮好鮮甜,加埋有鹹香嘅魚子醬同三文魚籽,再次提升咗海鮮味!呢一碟好唔捨得食😂鰻魚鵝肝墨魚汁卷 $188鰻魚勁厚啖啖肉,而且有焦香味,魚同鵝肝嘅濃厚脂香好match 如果上碟再熱啲就正啦!三點刺身 我哋單點左三文魚、油甘魚同牡丹蝦刺身,全部都勁厚大大件,新鮮、甘香、冇筋!同埋要讚佢擺盤擺得好靚🤣Bubble Iced Tea同靚女食飯都係要嗌一杯呃like嘢飲嘅🤣偷飲咗兩啖,入面有白桃、蘋果汁同sake,都幾夾又啱女仔飲~ 一瀧銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心二期八樓
日本海膽火炙A4宮崎和牛壽司 $188
北海道蟹道樂 $198