2020-11-14
❣️Green Orange (上環)🔍上環永樂街50號昌盛大廈2樓-----對上一次黎食,正是上一次離職時候同舊同事過黎食farewell dinner,一別數月餐廳環境依舊舒適浪漫,有種西餐私房菜的感覺。-法式燒春雞:嫩滑嘅雞肉令人一見傾心,雖然是春雞,但都幾大隻,兩個人食完全足夠,而伴碟嘅薯仔亦好軟腍,加上自家調製嘅蘑菇汁,無咩挑剔,味道非常到位。-朱古力布朗尼伴雲尼拿雪糕:邪惡嘅布朗尼朱古力味非常濃郁,加上凍冰冰嘅雪糕作伴,入口邪惡又讓人不能自拔,令人好想講一句,既生美食,何生脂肪!-燒北海道帶子藜麥沙律搬柚子橙香醋汁:大大粒帶子厚嫩誘人,加埋super food藜麥嘅加持,令人感覺食得非常健康,而且健康得黎,又唔會好dry,香香甜甜嘅沙律汁更係令人非常開胃。-Green orange: 呢杯綠橙係佢地嘅signature雞尾酒🍸,飲落烈中帶甘,甘中帶甜,非常容易入口,好飲得黎,又不會似糖水,酒份量亦落得足夠,高質!
🔍上環永樂街50號昌盛大廈2樓
-----