2018-11-09
係尖沙咀逛街,比我發現到呢間立食壽司店-鮨廷。立食,呢個特別又新穎既理念,所以即刻入去體驗一下🙈裝修以日式簡約為主,但配置卻好貼心。每個企位都有齊筷子,玻璃碟,綠茶玄米茶粉,茶水喉,杯同紙巾。用餐需要既野樣樣齊全,仲有埋usb 同三腳插頭位,電話冇電都吾洗驚啦🙈特別值得一提既係,雖然係立食,但所有壽司都係即叫即製,仲可以由頭到尾都可以睇到壽司製作過程👍👍玉子🍣 $9可以話,係我食過既玉子壽司入面係最好味既👍 第一,甜度恰到好處,玉子軟滑而好有蛋香味。 第二,吾會好乾,食落仲有水份tim😋蟹棒🍣 $12蟹棒同飯團比例一比一,好正呀😍三文魚🍣 $9呢隻三文魚既色澤同紋路都好吸引,食落去果個好新鮮👍 飯團仲特別調過味,即使吾加豉油都好有味😋 炙三色壽司盛合 $80分別有大拖羅,三文魚同右口邊魚各一。發揮一下女人精打細算精神🙈呢個盛合相當抵,只係$80 ❗️如果分開叫加埋要$92呢❗️足足平左$12🤣飛魚籽手卷,蟹棒手卷,玉子手卷 $20不同一般手卷既手法。飯少d,但入面材料卻好足。材料同飯都係比例一比一,真係啖啖都好滿足呀‼️最後既驚喜就係👉日式焦糖玉子 $12真係吾好睇少呢個焦糖玉子❗️ 集合創新
玉子🍣 $9
蟹棒🍣 $12
蟹棒同飯團比例一比一,好正呀😍
三文魚🍣 $9
炙三色壽司盛合 $80
飛魚籽手卷,蟹棒手卷,玉子手卷 $20
最後既驚喜就係👉日式焦糖玉子 $12
真係吾好睇少呢個焦糖玉子❗️ 集合創新,味道於一身。表面既焦糖,帶黎焦香同薄脆,下面既玉子帶黎柔軟口感,真係不得了👍 因為實在太好味啦,所以同男朋友一齊encall 左5次🙈🙈
富士山可樂 $38
幾特別既味,甜甜地又帶點咸
總結,覺得sushi sooshi都幾配合香港人既需要,特別係突然口痕想食壽司又或者吾係有好多時間食野既人。提供左既方便又有質素既一餐。