2023-06-18
🎠 筲箕灣原來有一間以旋轉木馬作為主題嘅餐廳,勁靚而且充滿少女心!見到不論餐廳環境,menu同埋餐具都花左好多心思到好似馬戲團style咁,顧客慶祝生日仲會特別準備祝福字句添啊! ⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄 ✨ Dirty Skillet Set Dinner ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ · Caesar Salad份量適中,酸甜度控制恰當,整體感覺清新開胃揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 · Baked Clam Chowder with Puff Pastry +$25酥皮呈金黃,忌廉蜆湯好creamy,兩者味道好夾揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 · Shake Shake Seafood with Tagliarini Pasta$488 For Two (龍蝦尾、大蝦、帆立貝、蜆、青口、西班牙風腸、粟米、薯仔)打卡度一流,店員shake好大包海鮮跟住加入意粉,然後鋪滿芝士再用火槍燒,每件海鮮都做到拉絲效果超級邪惡,其中龍蝦最鮮好彈牙揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 · Pineapple Hat +$24雪碧加入菠蘿汁夠曬tropical,仲舖埋焦糖菠蘿肉揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 · Dragon H
⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄
✨ Dirty Skillet Set Dinner
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
· Caesar Salad
份量適中,酸甜度控制恰當,整體感覺清新開胃
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄
酥皮呈金黃,忌廉蜆湯好creamy,兩者味道好夾
· Pineapple Hat +$24
雪碧加入菠蘿汁夠曬tropical,仲舖埋焦糖菠蘿肉
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄
· Dragon Hat +$24
賣相好吸睛,火龍果加草莓菠蘿突出豐富嘅果甜
✨ Souffle Omelette $115
超巨型口感軟綿綿,蛋香味好出,忌廉都好輕盈!