2017-04-02
同事介紹, 得知呢間放題出名食物質素好, 而且晚晚都幾乎爆滿, 所以我提早幾日book定位, 帶家人一齊去試試。每晚分為兩個時段, 第一個時段結束後, 餐廳會全面再整理一下, 再款待第二批客人。今晚我同家人都選擇第二輪時間, 晚上九點正入座, 店內座位都幾多幾密, 但唔算好迫, 空間可以接受, 而每張檯都放上一個磯燒爐, 幾款磯燒既調味品。呢度係以平底電腦落Order, 而野飲、沙律、部分熟食、甜品都係自行到出面吧檯拎。野飲款式都以罐裝為主, 至於紙包熱飲亦有提供呢度既食物款式眾多, 種類包括有刺身、壽司、手卷、沙律、燒物、天婦羅炸物、磯燒海鮮、磯燒蔬菜等等...特色壽司每件都細細粒, 一啖一件Order左既野食未到, 當然分秒必爭出去睇下有咩熟食, 最後拎左野飲同少少熟食返位試熟食既賣相、味道一d都唔馬虎, 魷魚唔會太硬咬唔開等左一陣, 待應已經為每一檯送上呢算磯燒海鮮, 份量以人頭計, 呢盤海鮮只限一次性送上, 如果想追加order就要額外收費當我地等個爐熱既時候, 見到旁邊有個指示notice, 標明每款海鮮既磯燒黃金時間, 正當打算將海鮮夾上爐面時, 就聽到一把似係周星馳聲音既
特色壽司每件都細細粒, 一啖一件
呢盤一次性既磯燒海鮮包括: 甲羅蟹殼、鮑魚、扇貝、蟶子、生蠔
每款海鮮都大大隻, 好新鮮
食放題當然一定要order盤刺身啦, 刺身以冰墊底, 色澤新鮮, 完全沒有腥味, 三交魚為厚切, 象拔蚌同北寄貝好爽口, 甜蝦大隻而且鮮甜。
焦糖芝士三文魚腩壽司
湯飯滾起後我打左個蛋花落去, 似模似樣, 很有滿足感。湯飯味道甜甜地, 似食緊麥皮既口感
很有戶外BBQ既風味
最後, 我就打開另一個胃, 開始食甜品。 除左出面有各款雪糕甜筒、雪條外, 我就係出面拎左兩個意大利奶凍返位試試, 一試便即愛上!! 超級香濃既牛奶味, 而且香滑得入口即溶, 好食到食完之後Encorn左幾次tim~~
意大利奶凍
雪蛤燉蛋