2019-12-09 96 浏览
今日嚟到尖沙咀食lunch見到呢棟大廈有間日本嘢係最高層度,叫鮨真其實呢間嘢想上去試好耐,因為其實我都聽聞嗰呢間嘢食Omakase, 咁趁住今日作為孤獨嘅美食家就好好地試一次。我叫左廚師刺身發板定食。首先佢有個沙律我觉得都幾好,啲菜新鮮同埋個汁幾清新, 增進開胃, 同埋佢個燉蛋我覺得個蛋都幾年玩同埋食到最後有啲蟹肉相當唔錯作為前菜。至於去到主菜裏面有魚子、海膽Tuna、池魚、甜蝦、拖羅、鯖魚同金槍魚腩。 其實佢每一個魚生都非常之神仙台海膽亦都非常甜美完全冇腥味, 拖羅就更加好柔軟程度好似食緊a5和牛一樣, 至於其他魚我覺得都好新鮮之餘而且食得出魚嘅鮮味。另外食完魚生,就埋個烏冬,烏冬好似係手打烏冬,非常之煙韌最後食埋個甜品就走。最後我覺得尖沙咀呢一間日本餐廳所有嘢都非常高級,如果行過嘅朋友可以嚟呢度試下,因為佢景觀同埋食物質素有保證。

至於去到主菜裏面有魚子、海膽