2021-12-04
蠔灣今次森仔屋企開party ,全家人難得地聚下😍😍所以就食好啲,享受下人生😍由於家人sss都好鍾意❤️食海鮮🦞,所以就搵左間網上幾多好評嘅海鮮餐廳🍴:蠔灣🦪。佢提供世界各地產地嘅海鮮🦞刺身,包括:生蠔🦪、加拿大蜆、北海道赤貝及帶子、地中海紅蝦、紐西蘭深海蝦和最受歡迎的海膽。一個拼盤可以根據自己喜好和人數去訂購食物種類及數量,正😄勁方便。特別係森仔一家都鍾意❤️食生蠔🦪,所以今次叫左六種不同嘅生蠔😍😍😍價錢由$40-80一隻不等,佢嘅水準真係夠高!生蠔🦪新鮮鮮甜,肥美大隻,洗得乾淨沒有一丁點沙。而不同生蠔亦食得出各自嘅分別,例如部份蠔味較重,海水味較淡,肉質較稔身等等。另外,我亦叫左一隻法國膏蟹😍😍啖啖蟹膏拌蟹肉,真係好正😌😌唯蟹肉較清甜,如果能提供醬汁更加一流😁最後,最正嘅地方係外賣拼盤由內到外都係好igable,打卡一流。由外嘅黑色包裝袋,用上靚靚絲帶包裹號🥰而內𥚃更加係用華麗的銀盤放置海鮮🦞,並加上燈光效果,頓時高級10倍。再加上有餐廳名和標誌嘅旗仔插冰塊🧊上😙😙型!無論味道、口感、層次,蠔灣都能為你帶來衝擊和新體驗❤️❤️❤️絕對媲美高級餐廳水準😌
今次森仔屋企開party ,全家人難得地聚下😍😍
所以就食好啲,享受下人生😍
價錢由$40-80一隻不等,佢嘅水準真係夠高!
生蠔🦪新鮮鮮甜,肥美大隻,洗得乾淨沒有一丁點沙。
另外,我亦叫左一隻法國膏蟹😍😍啖啖蟹膏拌蟹肉,真係好正😌😌
唯蟹肉較清甜,如果能提供醬汁更加一流😁
由外嘅黑色包裝袋,用上靚靚絲帶包裹號🥰
再加上有餐廳名和標誌嘅旗仔插冰塊🧊上😙😙型!
絕對媲美高級餐廳水準😌