2023-11-21
友人好鐘意食蠔🦪今次就帶左佢去呢間好出名食蠔既日式居酒屋🏮餐廳環境偏日式風格 主打生蠔、串燒、壽司、小食等等 有幾張坐得好舒服嘅塌塌米 重點係一個半開放式嘅吧枱廚房😚可以望住廚師烹調 別有一番風味👍🏻💓和牛卡爾帕喬和牛脂肪分布均勻😋食落有牛肉嘅鮮嫩口感 連同洋蔥等配料一齊食 清爽開胃 唔錯既下酒菜🔥💓鐵盒燒生蠔(半打)將生蠔倒入清酒一齊烤 清酒香完全滲透入蠔肉 由店員幫手開蠔 完全解放雙手😂每隻都好肥美飽滿又多汁 食完唔會肚痾 證明真系好新鮮😋其中三隻我地仲額外加左拉克萊特芝士🧀️睇住店員手拎住半輪芝士刮落個蠔到 好奢侈🤣Raclette芝士嘅咸香味同蠔勁夾 一啲都吾膩 朋友都大讚好食😍💓自家製紫蘇入鴨唔知睇個樣以為系和牛漢堡😂食落好juicy 鴨味濃郁 一啲臊味都無 而且底層仲有淡淡嘅紫蘇葉既清香 旁邊仲有特調嘅辣醬汁 香口惹味😋💓Kugura彩虹魚生飯打卡同味道都一流既魚生飯 將多款配料既魚生放落玻璃樽到 刺身新鮮 多種食材 兩個人share岩岩好❣️💓燒原隻魷魚筒爽口彈牙 原隻有我手臂咁長 燒得香口岩岩好🫶🏻💓明太子芝士玉子燒朋友同我都一致大讚好食 口感香滑又濕潤 蛋香味十足 面層
💓和牛卡爾帕喬
💓鐵盒燒生蠔(半打)
💓自家製紫蘇入鴨
💓Kugura彩虹魚生飯
💓燒原隻魷魚筒
爽口彈牙 原隻有我手臂咁長 燒得香口岩岩好🫶🏻
💓明太子芝士玉子燒
朋友同我都一致大讚好食 口感香滑又濕潤 蛋香味十足 面層包住滿滿既明太子同香蔥 裏面有章魚同芝士 回味無窮👍🏻
💓HOUJICHA 布丁
食到最後叫左個甜品 雖然偏甜 但奶香味濃郁 仲有啲香草籽 食落滑溜無比 唔錯既甜品 好滿足😚