今年生日🎂飯,選擇銅鑼灣這家以日本牡蠣為主題的居酒屋,蠔控的我無論生蠔還是鐵盒燒生蠔都要一試。2人前點了:北海道中生蠔 X $2362人前特上剌身拼盤 $ 490鐵盒燒生蠔半打 $240MONO桃梅酒加水 $68THE FINEST EMON SHOCHI SODA $78烤雞柳梅串 $38鹽味雞腎 $38鹽味牛舌 $48鹽味牡蠣豬肉串 $38枝豆$38山芋蓉綠茶蕎麥麵 $98鹿兒島產厚切黑毛豬 $188是晚說日文的女店員推介了#北海道中生蠔刺身 ,生蠔算肥美新鮮帶海水味的,只是價格定位有點高,不過,生日就即管「豪一點」。#2人前特上剌身拼盤 ,刺身厚度適中,爽甜新鮮,這個價錢已升算合理的呢。#鐵盒燒生蠔半打 ,蠔肉肥美,重海水味的熟蠔,友人食口感是:「的較喜歡剌身生蠔」。只可以說口味是人人不同的呢,但可以一試。#烤雞柳梅串 、#鹽味牛舌 與#鹽味雞腎 是居酒屋必吃的,這裡燒我不會乾身,保留肉汁及燒過的香氣,屬中上水準。配合蠔小屋主題的#鹽味牡蠣豬肉串 ,都是蠔控必點之選。這裡的#枝豆 外形比平時坊間吃到的較少,頗特別。#山芋蓉綠茶蕎麥麵 #鹿兒島產厚切黑毛豬 是友人點了增加飽腹感的菜

北海道中生蠔 X $236

2人前特上剌身拼盤

鐵盒燒生蠔半打

山芋蓉綠茶蕎麥麵
鹿兒島產厚切黑毛豬

#山芋蓉綠茶蕎麥麵 #鹿兒島產厚切黑毛豬 是友人點了增加飽腹感的菜式。蕎麥麵發揮RE-fresh作用,爽口冷麵配上蕎麥麵汁,清新之選。 而為了回憶熊本吃到勝烈亭的吉列豬扒而點的鹿兒島產厚切黑毛豬,是有少許失望的,可能,始終都不是吉列豬專門店吧,沒有酥脆口感,肉質亦不夠Juicy。
MONO桃梅酒加水 及THE FINEST EMON SHOCHI SODA

店員推介的#MONO桃梅酒加水 十分適合女生喝,果香滿滿。而THE FINEST EMON SHOCHI SODA 則酸中帶鹹,可頓時消除串燒的油膩感。

整體而言,餐廳食物、服務及環境都不錯,無論是否蠔控的都可以一試。
2024-04-27
庆祝纪念
生日
2人前特上剌身拼盤
鐵盒燒生蠔半打
山芋蓉綠茶蕎麥麵
  • 串燒
一早都已經收藏左銅鑼灣的【牡蠣小屋】好耐🤩🤩!! ⁡今次和大學朋友聚舊,終於來試試🤤!!⁡⁡牡蠣小屋裝潢充滿日式風格😊,除左吧枱,仲有榻榻米位,令人置身日本居酒屋般~⁡而且客人有不少日本人呢😏。⁡⁡適逢餐廳的博多和牛祭😍,亦有幸品嚐到好正嘅和牛。⁡🦪海膽博多和牛生蠔鐵盒燒⁡最期待的!!!🤩🤩⁡一次過有三重享受👍🏻⁡海膽甘香濃郁、和牛脂香柔軟,生蠔飽滿肥美,蠔味濃郁鮮甜!! 😋⁡超滿足呢🥰⁡⁡🥗博多和牛卡爾帕喬⁡和牛薄片柔軟嫩滑,有和牛獨有的脂香,夾上清爽洋蔥絲,酸甜清爽開胃👍🏻!!⁡⁡🍣和牛壽司⁡炙燒過的和牛,牛油脂香更加突出,邪惡的美味😈!!⁡⁡🐟鰹魚炙燒⁡肥美的鰹魚,炙燒增添香氣🤤,鰹魚柔軟有鮮味~⁡⁡🐟白姜醋鯖魚昆布卷⁡帶有咸味的昆布包著酸甜鮮味的醋鯖魚及微辛的白姜,清爽可口,口感豐富有層次😋!!⁡⁡🍳山芋明太子鐵板燒⁡淡口軟糯的山芋泥配上蛋黃的濃香及明太子的鹹鮮微辛😍,好惹味呢❤⁡⁡🍢串燒⁡🌟牛舌、免治雞肉、雞蛋豬肉、牡蠣豬肉、茄子、蘆筍⁡❤❤最愛免治雞肉串沾上蛋黃醬汁,濃郁惹味,而且雞肉加入軟骨😍,好有口感。⁡⁡🍝牡蠣忌廉意粉⁡忌廉醬汁濃滑creamy,意粉彈牙,🦪蠔肉大隻有
一早都已經收藏左銅鑼灣的【牡蠣小屋】好耐🤩🤩!! ⁡
今次和大學朋友聚舊,終於來試試🤤!!⁡

而且客人有不少日本人呢😏。⁡

適逢餐廳的博多和牛祭😍,亦有幸品嚐到好正嘅和牛。⁡

🦪海膽博多和牛生蠔鐵盒燒⁡
最期待的!!!🤩🤩⁡
一次過有三重享受👍🏻⁡

超滿足呢🥰⁡

⁡🥗博多和牛卡爾帕喬⁡

⁡🍣和牛壽司
炙燒過的和牛,牛油脂香更加突出,邪惡的美味😈!!⁡

⁡🐟鰹魚炙燒⁡
肥美的鰹魚,炙燒增添香氣🤤,鰹魚柔軟有鮮味~⁡

⁡🐟白姜醋鯖魚昆布卷⁡

⁡🍳山芋明太子鐵板燒⁡

⁡🍢串燒⁡
🌟牛舌、免治雞肉、雞蛋豬肉、牡蠣豬肉、茄子、蘆筍⁡

⁡🍝牡蠣忌廉意粉⁡
忌廉醬汁濃滑creamy,意粉彈牙,🦪蠔肉大隻有鮮味~⁡

下次要再來試試牡蠣鍋先😏!!⁡

• 免治雞肉
是吃蠔的好地方!上次來吃過招牌鐵盒燒生蠔🫶🏻很懷念蠔🦪的鮮香&原汁原味。這次看到店家最近推出了多款博多和牛料理~肥美生蠔🦪&嫩嫩和牛💗雙重吸引。🟠 海膽博多和牛生蠔鐵盒燒 $240生蠔上鋪上了博多和牛和新鮮海膽,邪惡賣相令人垂涎欲滴!1客3大隻🦪每隻飽滿肥嘟嘟,蠔的鮮香跟和牛的柔嫩~還有海膽的細膩綿密😋口感層次豐富,味蕾大滿足。🟠 博多和牛卡爾帕喬 $148一片片博多和牛薄切油花好靚,入口即溶,質感柔嫩,脂香豐盈!上面配以蔥花~底下還有洋蔥絲,來增添香氣和平衡膩感💗牛控必點!🟠 山芋明太子鐵板燒 $78入口滿有驚喜!細膩軟糯的山芋泥,拌以鹹香味濃的明太子💗混和蛋汁,入口有意想不到的美味,配搭出色。🟠 鰹魚炙燒 $168片片鰹魚放在四方木盒裡😋擺盤靚!鰹魚炙燒後入口多了份煙燻風味,提升了魚香,鮮美無比。🟠 白薑醋鯖魚昆布卷以薄薄的昆布捲着鯖魚片丶白薑片和蔥段,清甜薑香令鯖魚入口更清爽。🟠鹽燒吞拿魚鮫 $188燒得火候恰到好處💗入口香味十足。魚肉滑嫩啖啖肉,魚脂豐富。🟠鮟康魚肝 $58魚肝口感綿密滑嫩,入口甘香不膩。🟠桃梅酒 果味香濃易入口👍🏼大愛!

🟠 海膽博多和牛生蠔鐵盒燒 $240

🟠 博多和牛卡爾帕喬 $148

🟠 山芋明太子鐵板燒 $78

🟠 鰹魚炙燒 $168

🟠 白薑醋鯖魚昆布卷

🟠鹽燒吞拿魚鮫 $188
燒得火候恰到好處💗入口香味十足。魚肉滑嫩啖啖肉,魚脂豐富。

🟠鮟康魚肝 $58
魚肝口感綿密滑嫩,入口甘香不膩。

🟠桃梅酒
果味香濃易入口👍🏼大愛!

呢間喺日本好出名食蠔嘅日式餐廳,原來香港都有得食! 位於銅鑼灣嘅«牡蠣小屋»喺香港開業差唔多三年,一樣由日本人主理,真正過江龍,店內嘅店員只有一兩位香港人識得講廣東話,其他都係日本人😆 餐廳裝修充滿日本風情,有榻榻米座位,另外廚房採用開放式設計,坐吧枱食客可以一邊欣賞廚師煮食一邊用餐。要一讚serve我哋嗰位女店員非常Nice,有問必答,亦好樂意去協助我哋選菜,服務態度一流👍🏻👍🏻👍🏻🌟〖鐵盒燒生蠔〗係必食推介,基本上見每枱都有order,店員會將新鮮生蠔放入鐵盒加清酒,再用火爐直燒15分鐘。打開鐵盒。時充滿酒香同蠔味🫶🏻 每隻生蠔都仲好脹卜卜好飽滿🤤 可以加錢其中3隻加〖拉克萊特芝士〗,店員會攞住成餅半輪芝士熱溶刮落去🤪😂 極邪惡!🌟我哋叫咗兩隻細size嘅生蠔,當日係〖德島岩蠔〗,雖然細細隻,但係蠔身飽滿,口感爽脆唔creamy,味道非常鮮甜😋🌟必食牛肉刺身沙律〖和牛卡爾帕喬〗,夾住洋蔥絲同埋蔥絲,加上黑胡椒、紅酒醋、岩鹽,和牛軟嫩無比,口感同味道配合得好好,亦好開胃👍🏻🌟〖鰹魚炙燒〗賣相好靚成盆花咁🌷🌹🪻厚切鰹魚外緣炙烤至三成熟,迫出表面魚油,有少少煙熏味,帶油香但係又唔會好膩,

鐵盒燒生蠔

拉克萊特芝士(3個)

生牡蠣

和牛卡爾帕喬

鰹魚炙燒

🌟〖鰹魚炙燒〗賣相好靚成盆花咁🌷🌹🪻厚切鰹魚外緣炙烤至三成熟,迫出表面魚油,有少少煙熏味,帶油香但係又唔會好膩,值得一試。

山芋明太子鐵板燒

🌟如果鍾意食明太子一定要試吓〖山芋明太子鐵板燒〗,以鐵煎pan直燒後上檯,山芋蓉+明太子+八爪魚粒+生蛋黃,加上蔥花同醬汁,撈埋食口感特別味道又出奇地match~ 有驚喜之作👍🏻

白姜醋鯖魚昆布卷

🌟本身我唔鍾意食鯖魚,但係呢個〖白姜醋鯖魚昆布卷〗又好好味😂 用處理到極透薄嘅昆布卷住熟鯖魚、白姜醋片同埋蔥,姜醋嘅味道濃烈,鯖魚唔腥無泥味,口感有啲似食緊箱押壽司,加少少Wasabi,好味👍🏻

黑毛和牛串燒

🌟〖黑毛和牛串燒〗每串有三粒厚切和牛,夾住青椒同日本蕃茄仔,以鹽燒方式處理,可自選生熟程度,和牛五成熟啱啱好,肉味香濃充滿脂香👍🏻

三陸の牡蠣黑啤

🌟試埋〖三陸の牡蠣黑啤〗,用三陸廣田灣產牡蠣與牡蠣殼一同釀造而成嘅黑啤,果味香容易入口,帶有輕微嘅蠔味,相當特別。呢款黑啤係限量供應,非常推薦大家試吓😋
呢度仲有非常多酒精飲品供應😎 可以同朋友chill住咁食好西!🍺🍶🍹🍸🥃

———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪

❀鐵盒燒生蠔(6個) $240
❀三陸の牡蠣黑啤 $88

其實全部嘢我都覺得好高質好啱食😂全部都推薦!🤣
2024-02-08
鐵盒燒生蠔
拉克萊特芝士(3個)
生牡蠣
三陸の牡蠣黑啤
  • 拉克萊特芝士
  • 鐵盒燒生蠔 半打
2023-12-23 1240 浏览
放工後約朋友食飯最開心,食到高質嘅日本野仲開心🥰🥰 今晚嚟銅鑼灣二次到訪呢間食日本蠔嘅居酒居,再次品嘗日本蠔嘅鮮味,環境好似置身日本😎 建議需先book位隱陣啲👍 店員同之前一樣服務態度好好,每一個步驟都講得好細緻🫶🏻🌟鐵盒燒生蠔半打$240店舖出名食蠔,店員細心講解日本蠔品種,推介我哋食呢款鐵盒清酒蒸生蠔,大大隻生蠔蒸完漲卜卜,好肥美吸引🤩🤩 我哋仲加錢加拉克萊特芝士(3個)$43,芝士燒到有啲焦香脆口,同生蠔嘅鮮甜好夾,真係超滿足,真心推介🫶🏻🌟Kugura 彩虹魚生飯$208用咗日本糙米做魚生飯,上枱時魚生用杯裝住,一層層顏色好似彩虹咁靚,打卡一流😍 影完相,店員會貼心地幫手鋪好飯面,原來呢碗飯除咗有顏值之外,仲好健康養生,有日本山芋泥,海草,海膽,拖羅,各式魚生砌成,新鮮又滋味😌🌟自家製紫蘇入鴨$118入鴨係日文免治鴨肉嘅意思,煎成肉餅,配合微辣醬汁,更加惹味😎🌟牡蠣泡菜鍋$380店舖果然夠蠔(豪)氣,估唔到咁大鍋,6隻大大隻生蠔,海量泡菜,娃娃菜,菇類,飲一啖泡菜湯底夾雜蠔嘅鮮甜,越飲越開胃,連菜都變得好有味道又甜🥰🥰

🌟鐵盒燒生蠔半打$240

🌟Kugura 彩虹魚生飯$208

🌟自家製紫蘇入鴨$118

🌟牡蠣泡菜鍋$380

2023-12-20
  • 自家製紫蘇入鴨
  • 牡蠣泡菜鍋
2024-04-25 0 浏览
日式串燒餐廳,主菜生蠔,真不愧叫牡蠣小屋,生蠔大隻,好肥美啊,有多種選擇烹飪方式;另外,仲有正宗日本和牛、海膽,多種串燒選擇,加上置身于日式裝修環境下,店鋪好少香港員工,大部分日本人員工,而且有好多日本人就餐,真係以爲係日本食野添啊。非常不錯的體驗。
非常不錯的體驗。
2024-03-25
極不愉快的用餐,幫襯過數次,專登帶屋企人去試吓,今次極失望。所有蠔都唔新鮮,店員極力推薦$138一隻的生蠔,细隻亦完全沒有新鮮蠔的鮮味。他們signature的蒸蠔,一打有三四隻都唔新鮮,他們自己睇到保送三隻。介紹Sake的男同事態度亦極惡劣。未食過這麼難食的串燒,雞翼串燒都可以難食,免治雞肉棒裏面全部麵粉,所有食物都不是新鮮做,是劣質來貨。好似完全唔優做,亦無服務可言,沒有素質,以後唔會再幫襯。

好似完全唔優做,亦無服務可言,沒有素質,以後唔會再幫襯。
2024-03-27 27 浏览
居酒屋一般都係食串燒為主今次食嘅呢間居酒屋主打係有😍鐵盒燒生蠔🦪一入門口已經見到有個放滿🦪生蠔海鮮嘅吧枱🥰咁吸引當然要試吓佢哋嘅招牌鐵盒生蠔啦🥰✨鐵盒燒生蠔半打+ 拉克萊特芝士放喺鐵盒烘焗出嚟嘅生蠔,真係粒粒都好飽滿脹卜卜🥰咬落肉質鮮嫩,另外三隻加佐🧀拉克萊特芝士烤到半溶狀態嘅拉絲芝士,配搭生蠔一齊食份外增添鹹香味道 ✨博多和牛卡爾帕喬和牛油脂分布平均,配搭沙律醋醬汁一齊食,味道清新✨山芋明太子鐵板燒山芋熔口感軟糯加入明太子,鹹鹹香香口感豐富✨鰹魚炙燒肉質肥厚,有淡淡嘅煙熏香味✨白姜醋鯖魚昆布卷昆布卷住鯖魚,除咗有白姜外仲有青蔥,食起嚟酸酸地都幾清爽✨日本手羽先差唔多有手掌咁大隻😍外皮燒得香脆,落咗少少鹽調味已經好惹味
居酒屋一般都係食串燒為主
今次食嘅呢間居酒屋主打係有😍鐵盒燒生蠔🦪

一入門口已經見到有個放滿🦪生蠔海鮮嘅吧枱🥰
咁吸引當然要試吓佢哋嘅招牌鐵盒生蠔啦🥰

✨鐵盒燒生蠔半打+ 拉克萊特芝士

另外三隻加佐🧀拉克萊特芝士
烤到半溶狀態嘅拉絲芝士,配搭生蠔一齊食份外增添鹹香味道

✨博多和牛卡爾帕喬
和牛油脂分布平均,
配搭沙律醋醬汁一齊食,味道清新

✨山芋明太子鐵板燒
山芋熔口感軟糯加入明太子,鹹鹹香香口感豐富

✨鰹魚炙燒
肉質肥厚,有淡淡嘅煙熏香味
✨白姜醋鯖魚昆布卷
昆布卷住鯖魚,除咗有白姜外仲有青蔥,食起嚟酸酸地都幾清爽

✨日本手羽先
差唔多有手掌咁大隻😍外皮燒得香脆,落咗少少鹽調味已經好惹味
2024-03-27 28 浏览
❤️螢光魷魚$78螢光魷魚小食又係必食 螢光魷魚爆曬膏好肥美❤️山芋明太子鐵板燒$78真係好鍾意食山芋 用左新鮮山芋磨成蓉 海鮮,例如蠔仔 八爪魚 加雞蛋一齊鐵板燒 口感非常特別外邊香脆裏面軟腍 第一次食認真唔錯❤️鐵盒燒生蠔$240 六隻用鐵盒即叫即蒸 生蠔大隻飽滿 係真 日本蠔 海水味十足食到原汁原味❤️拉克萊特芝士(3個)$43其中三隻加咗即溶芝士 芝士微微焦香同生蠔份外夾❤️鰹魚稻草燒$250鰹魚外皮輕輕燒過 有陣陣香味 魚肉厚切鮮味 夠晒肥美 鮮味十足 ❤️明太子芝士玉子燒$108超級足料 明太子份量勁多一切開流晒啲名太子出嚟 入面仲要有芝士 口感非常豐富 明太子芝士粉絲一定鍾❤️10件拼盤壽司$268有牡丹蝦 帶子 拖羅 魷魚 深海池魚 燒左口魚 仲有其 醋鯖魚 石鯛 𩶘魚 每件都係20幾蚊一件 最愛拖羅 完全冇跟入口即溶 隻燒左口魚 超厚切 yummy 牡丹蝦仲有埋蝦膏添❤️安康魚肝$58真係晤係到到禁鮮味 加埋日本酢 鮟鱇魚肝入口即溶 好美味要有返咁上下嘅日本店先有得食📍牡蠣小屋 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square10樓

❤️螢光魷魚$78

❤️鰹魚稻草燒$250

❤️明太子芝士玉子燒$108

❤️10件拼盤壽司$268

❤️安康魚肝$58

📍牡蠣小屋 (銅鑼灣)
  • 明太子芝士玉子燒
2024-03-22 30 浏览
久仰大名嘅牡蠣小屋依家先去試!對於蠔粉嘅我真係好興奮!之前睇相以為好大,入到去感覺有啲迫,不過都好有日本feel嘅,加上真係有日本人serve,真係有啲似去咗日本咁。我哋就叫咗個拼盤,本身係二人份嘅,但我哋係三個人,店員都好flexible 咁做咗三人份俾我哋,呢樣幾好!魚生都算新鮮,不過呢三隻令和都唔係好抵,menu冇寫係令和,只寫咗特大生蠔(冇記錯嘅話),$1xx一隻,點知嚟到係令和,仲要係咁嘅size,呢個價就真係唔抵。仲叫咗個山芋蠔鍋,個山芋湯底好好味,好特別,不過就咸咗啲,啲蠔就不過不失,有啲妹仔大過主人婆咁,個湯我哋清曬,可以一試。個燒牛都唔錯,幾有牛味,火喉都控制得好好,可以一試。之後有一樣野等咗好耐都未到,了解下先知同日本server溝通上有啲誤會,冇落到單,我哋講笑話送個蛋捲俾我哋啦,點知真係送咗!呢個service recovery做得幾好!整體嚟講嘢食中規中矩,service好好,氛圍好好,隔離枱係日本人,好有地道日本嘅感覺。我哋都有叫枝sake同2杯啤酒,仲有鐵盒燒蠔,螢光魷魚,一打生蠔,埋單三千幾,都唔算貴,未試過嘅值得一試!

刺身拼盤

山芋蠔鍋

個燒牛都唔錯,幾有牛味,火喉都控制得好好,可以一試。

2024-03-08
山芋蠔鍋
  • 日本生牡蠣山芋蓉鍋
2024-03-17 19 浏览
講到食蠔,我真係要推一推呢間店嘅鮮蠔拼盤,有清蒸同半熔芝士兩款做法,每一款都令人回味無窮。先講下啲清蒸蠔,真係新鮮到不得了,食落去海水嘅鹹香味同蠔嘅鮮味,混合成一股清新嘅海鮮風味。蒸得時間控制得剛剛好,啲蠔肉質嫩滑,唔會太老,又保持到蠔嘅原汁原味,簡直係海中美味嘅代表。至於啲半熔芝士蠔,咁就更加過癮!啲芝士烤到金黃色,表面微微焦脆,下面嘅蠔肉又熱辣辣、多汁,芝士同蠔嘅結合,真係神配搭。啲芝士嘅醇厚同蠔嘅鮮美,一嚟一往,令人食咗仲想食,完全停唔到口。總括嚟講,呢個鮮蠔拼盤無論係想享受蠔嘅原始鮮味,定係想嘗試啲新意思,都絕對可以滿足到你。下次諗緊食啲咩好,不妨試吓嚟呢度,保證你食完都會讚好讚滿意!

🤓 今日同朋友去咗cwb食飯,環境氛圍好正,好舒服,適合慶祝😌👍🏻🫶🏻✨螢光魷魚魷魚肉質鮮嫩,口感彈牙🫶🏼。一啖入口,鮮美嘅味道散發出來,非常吸引人‼️✨海膽博多和牛生蠔鐵盒澆3pcs呢道菜以海膽同博多和牛🐄生蠔🦪為主角。海膽鮮甜滑順,與生蠔同和牛的濃郁口感相結合,形成了絕妙嘅味覺享受🤤😋✨鰹魚稻草燒呢款稻草燒以鰹魚燒製而成。鰹魚肉質鮮嫩💘,經過稻草燒烤後,散發出獨特嘅香氣💛。每一口都能品味到鰹魚嘅鮮美味道,令人回味無窮‼️‼️✨山芋明太子鐵板燒呢個山芋明太子鐵板燒以新鮮嘅山芋同香濃嘅明太子組成。山芋煮熟之後,質地軟滑,搭配上濃郁嘅明太子醬汁,口感豐富💜在鐵板上燒製,呈現出獨特嘅香脆口感,令人驚艷💗✨牡蠔忌廉意粉呢款意粉以新鮮嘅牡蠔🦪入饌,配上濃郁嘅忌廉醬汁。牡蠔鮮嫩多汁,同意粉完美結合🥰,每一口都能品味到牡蠔嘅鮮美風味💕💕忌廉醬汁滑順濃郁,令味蕾陶醉❕✨汁煮花螺呢個菜式以花螺為主角,經過汁煮的烹調方式。花螺肉質鮮嫩,配上濃郁嘅湯汁,味道鮮美🤤🤤每一口都能感受到花螺帶來嘅鮮甜味道,係一道令人垂涎嘅美食🤟💓✨博多和牛昆布壽司呢款壽司以博多和牛為主角,搭配上昆布。和牛肉質鮮嫩多汁👍🏻,同昆布嘅鮮

✨螢光魷魚

✨海膽博多和牛生蠔鐵盒澆3pcs

✨鰹魚稻草燒

✨山芋明太子鐵板燒

✨牡蠔忌廉意粉

✨汁煮花螺

✨博多和牛昆布壽司
呢款壽司以博多和牛為主角,搭配上昆布。和牛肉質鮮嫩多汁👍🏻,同昆布嘅鮮香相互輝映。壽司飯軟糯,口感獨特,每一口都能品味到和牛嘅豐富風味😆😆
1K
2024-03-05 39 浏览
KAGURA - 牡蠣小屋今日黎到銅鑼灣一間日本餐廳,主打黎自日本唔同產地既牡蠣,唔同地方有唔同味道、口感的牡蠣,配合各式各樣的烹調方法,千變萬化。海膽博多和牛生蠔鐵盒燒 $240當然要試吓餐廳嘅招牌牡蠣啦,大大隻嘅肥美生蠔加上油脂豐盈嘅博多和牛同埋鮮甜嘅海膽。和牛壽司 $0而家喺社交平台上傳相片打卡,再加入Hashtag就可以免費獲得和牛壽司啦!博多和牛卡爾帕喬 $148口感軟腍和牛加上醬汁同埋洋蔥絲、蔥花,日本版嘅沙律。白薑醋鯖魚昆布卷 $98薄薄嘅昆布包住蔥段同埋白薑片仲有鯖魚,十分清新嘅卷物。明太子芝士玉子燒 108必叫嘅小食之一,鹹香嘅明太子加上熱熔芝士仲有蛋香十足超滑溜嘅玉子燒。山芋明太子鐵板燒 $78綿綿嘅山芋加上明太子仲有蛋汁,非常有層次同口感。牡蠣餃子雞翼 $68雞皮脆雞肉嫩嫩在包住多汁嘅牡蠣。拼盤壽司 $198由師傅挑選嘅時令壽司八件。山芋蓉綠茶蕎麥麵(熱)$98非常健康嘅山芋蓉配上順滑易入口嘅蕎麥麵。
KAGURA - 牡蠣小屋

海膽博多和牛生蠔鐵盒燒 $240

和牛壽司 $0

博多和牛卡爾帕喬 $148
口感軟腍和牛加上醬汁同埋洋蔥絲、蔥花,日本版嘅沙律。

白薑醋鯖魚昆布卷 $98
薄薄嘅昆布包住蔥段同埋白薑片仲有鯖魚,十分清新嘅卷物。

明太子芝士玉子燒 108

山芋明太子鐵板燒 $78
綿綿嘅山芋加上明太子仲有蛋汁,非常有層次同口感。

牡蠣餃子雞翼 $68
雞皮脆雞肉嫩嫩在包住多汁嘅牡蠣。

拼盤壽司 $198
由師傅挑選嘅時令壽司八件。

山芋蓉綠茶蕎麥麵(熱)$98
非常健康嘅山芋蓉配上順滑易入口嘅蕎麥麵。
2024-02-24 47 浏览
My favorite place for lunch & dinner ! Cozy and foods are delicious. And pice also very generous. Their eggs roll and saba wrapped by gari is very special. Of course oysters too! I recommend this place for casual party and gatherings with friends and family.

2024-02-23
  • 明太子芝士玉子燒
  • 特大吉列蠔
  • 特上刺身拼盤
2024-02-21 57 浏览
訂了枱同朋友食飯,安排入坐時有連續3張枱未有人坐,員工安排了2人枱比我地。過了20分鐘左右後,其中一個員工問我地可唔可以轉去bar枱,佢地想合拼我地張枱同隔離枱for另外3位客人。我回答先問一下朋友意見先,然後另一位男員工話「無得唔轉枱,一定要!唔到我地揀」…原本都覺得都無所謂,但佢的態度令人反感~ 所以回覆返佢我地訂左枱第一枱先到,佢依然同我地講「一定要轉坐bar枱」,咁點解員工你唔安排另外3位客人坐bar枱?之後個員工黑面~餐廳其他員工都好,只係其中一個男員工態度需要改善。客人唔轉bar枱都唔可以迫人地,除非入坐時你講明清楚。