餐厅: 磯野水產
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-12-18 758 浏览
由宣布晚市禁堂食开始到依家都差唔多十日。禁堂食除左代表夜晚唔可以出街食之外,更加代表左我会洗少左钱,姐系储多左钱。今朝上完堂之后,终于可以放返两三个礼拜嘅假。都超过半年未试过放咁耐假,为左庆祝呢个久违嘅长假期,今日落堂之后就同左同学去左铜锣湾呢间矶野水产食豪啲,食餐正嘅lunch庆祝下。(其实都系因为见呢到呢排12-6pm主餐牌有七折,难得有日下午得闲就去食。)餐牌写住「用餐时,会送上收费鲜菜沙律为前菜,如不需要,请向本店职员提出,多谢」问左店员呢个沙律系咩黎,原来好似好特别咁,仲要只系$34,既然今日决定左要食豪啲,咁就唔好悭𠮶$34啦,照要!🥗野菜条沙律伴鳀鱼酱 $34有红萝卜、白萝卜同埋青瓜各几条。有个炉一路热住啲鳀鱼酱,个酱好浓。将啲野菜条点落啲鳀鱼酱到食,都几特别几好食。只系$34炸,好彩有加。🦞矶野龙虾海鲜盛合 $1398七折之后呢个餐一千蚊有找!两个人食够食架啦。呢个餐有一只活龙虾、两只活帆立贝、两只活蛏子、两只活处女北寄贝、两只赤虾同埋一条鲜鱿鱼。不过今日蛏子转左做生蚝,北寄贝转左做刀贝。全部食材都有得拣要刺身定系浜烧,鱿鱼同赤虾仲可以拣要天妇罗添。🦐赤虾同其中一只帆立

🥗野菜条沙律伴鳀鱼酱 $34
野菜条沙律伴鳀鱼酱

🦞矶野龙虾海鲜盛合 $1398
矶野龙虾海鲜盛合

🦐赤虾同其中一只帆立贝我地拣左刺身。赤虾同帆立贝都好大只,同埋好鲜甜,食得出真系好新鲜,唔会腥。

🦑鱿鱼我地拣左天妇罗,所以有炸鱿鱼圈食,好弹牙。

🦪生蚝同刀贝都系浜烧,大大只又有海水味,又鲜甜,都好食。

🐟有一只帆立贝系黑松露烧嘅,我觉得烧得好香好好食。有好重嘅黑松露味同牛油味,同时又唔会掩盖左啲帆立贝味。只帆立贝大只到切开四份都仲系几大粒。

🦞活龙虾一开始未烧之前,有放上台比我地望一望。𠮶阵只龙虾好生猛,仲不停咁郁紧,个求生意欲强到我对于自己准备要食佢都觉得有啲内疚。所以我拣左烧呢只龙虾黎食,好似烧熟左就会唔记得佢曾经咁生猛嘅一幕咁。
龙虾大大只,切开一半咁样烧熟左。上面满布充满龙虾味同龙虾肉嘅酱,再配埋龙虾味浓郁嘅龙虾肉食,然后我食得好享受,差啲唔记得自己曾经内疚过咁。

🎣伊佐木刺身(半条)$268
见有七折咁抵,为食嘅我地再叫多左份刺身。呢个刺身同样系唔腥又鲜甜好食,配上特制嘅酸汁系一流。
伊佐木刺身(半条)

食咗差唔多两个钟,食得好饱好满足。
2020-12-18
矶野龙虾海鲜盛合