2021-08-25
- 香港有好多流水蝦放題餐廳,呢間蝦蝦燒係我體驗過最好既!👍🏻- 上網睇呢間餐廳風評一直都好好,於是決定親身試一試佢,結果體驗都唔錯。- 呢間餐廳係主打燒流水蝦同時令海鮮既,地方夠大,材料無限供應,非常大方。- 一坐低,枱面已經有一個無火燒烤既爐,爐上有錫紙盒包住既牛油蒜蓉燒蝦🧈。同時,店員送上每人一份大蟮同蟶子。- 呢個時候緊係唔好執輸啦,我地立即去拎蝦黎燒。餐廳附有一個桶裝冰水同蝦,夾完流水蝦再浸暈佢先燒,比較人道。呢間餐廳既蝦,大部分都好大隻,食多幾隻同其他海鮮,都夠你回本啦!- 講起海鮮,餐廳有一大個好似魚店咁既凍櫃,有各式各樣海鮮,除左有扇貝、鮑魚、大蜆、螺、生蠔同魷魚,竟然仲有原條魚!- 燒大蝦同鮑魚係我最愛,呢到海鮮非常新鮮,燒蝦勁大隻,啖啖都係肉。至於鮑魚,加上蒜蓉同牛油出奇地夾,忍唔住食完一隻又一隻。- 除左海鮮,仲有好多唔同肉類同蔬菜類,全部都係任食嫁!醬汁方面,我地好欣賞佢既泰式辣汁,味道酸酸辣辣,勁過癮!- 飲品方面,上至無糖下至啤酒同汽水,都一應俱全!而雪糕方面,就係以本土雪糕為主,支持香港製造。