2018-01-02
今日特登同朋友入黎食盡大埔美食,食完小食逛左陣,黎到呢間漢堡小店。店內大約只有18個座位,裝潢簡約樸素。下午5點半黎到,都大半滿座喎餐牌入面都幾多款式選擇,漢堡包、意粉、All-day breakfast、小食、特飲都有,因為食完呢餐過多陣仲要繼續試大埔美食,所以我地只係以試菜形式叫左1份漢堡包餐加個特飲share漢堡包轉套餐加$22,有1杯普通熱飲同2隻水牛城辣雞翼。餐飲我地揀左柚子茶,非常普通地就咁用熱水加柚子蜜糖漿。但特飲凍雪糕咖啡($38),觀感幾好喎,攪攪下,見竟然有2球雲呢拿雪糕!飲落又好勁奶味,都幾足料,我喜歡呀等候食物期間,見店員將1大盤碎牛肉,用模具整成1個個牛肉餅用黎做漢堡,原來係自家製牛肉餅,幾新鮮咁喎主角漢堡黎啦,我地點左經典牛肉漢堡($49),新鮮出爐夠哂熱辣辣,牛肉咬口唔錯,唔會好似有啲漢堡店將啲牛肉餅溝好多粉,不過牛味略嫌唔夠濃雞翼味道ok。總體感覺不差,但食物味道無多大驚喜,而性價比亦非高,不過一試無妨
雞翼味道ok。